Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanuit Arnhem richting Doetinchem? Dit moet je weten over de verkeershinder

Door Jolinda van Alfen 21 januari 2020

File! Van het woord alleen al gaan onze nekharen overeind staan. Toch bekijken we met enige regelmaat de nummerplaat van het voertuig voor ons. Reis je via de A12? Dit moet je weten over de verkeershinder op de befaamde snelweg.  

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Vervangen IJsselbruggen

verkeersdrukte-file-doetinchem
Bron: ANP

Wij blijven natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij onze mooie stad, maar voor wie dagelijks moet reizen is het haast onontkoombaar om via de A12 te rijden. Dag in dag uit meldt de verkeersinformatie over verkeershinder op de snelweg en ook de aankomende tijd zal dit niet minder worden. Er worden namelijk voorbereidingen getroffen om de IJsselbruggen bij Westervoort te vervangen, zo meldde de Gelderlander. De bruggen zijn toe aan renovatie en versterking en zijn na de renovatie in 2022 (!) weer gereed om de verkeersdrukte aan te kunnen.

Verminderen snelheid

verkeershinder
Bron: ANP

De A12 heeft ter hoogte van Duiven en Westervoort een stuk waar je honderd kilometer per uur mag rijden. Vanaf zaterdag 25 januari 2020 mag je op dit betreffende stuk nog maar 90 kilometer per uur.

Rijstroken dicht

File
Bron: ANP

Let de aankomende tijd goed op, want de verkeerssituatie op de A12 wil nog wel eens wijzigen. Zo zijn er nu drie in plaats van vier rijbanen richting Arnhem. Vanaf maandag 20 januari worden ook de rijbanen naar de Duitse grens én dus richting Doetinchem aangepakt. De werkzaamheden worden ’s avonds en in de nachtelijke uren verricht, maar houdt hier rekening mee.

Dit is slechts het begin van de werkzaamheden. Wat kun je doen? Rijkswaterstaat adviseert volgens de Gelderlander in ieder geval om de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden en eventuele omleidingsroutes te volgen.

Don’t worry, be happy

Deze veranderingen zijn erg vervelend als je die kant op moet vanuit Arnhem. Dat snappen wij volkomen. Ben je toe aan wat positiviteit? Lees dan eens deze artikelen:

Even lachen: 5x de grappigste verhalen van De Speld over Arnhem

De satire van De Speld blijft leuk, zelfs als ze ons mooie Arnhem op de hak nemen. We doken in de ou...
ochtend nieuws afgelopen weekend arnhem hond

6 x leuke activiteiten in Arnhem om je winterdip mee te bestrijden

Die blauwe maandag komt er weer aan. En zeg nou zelf, de winter is eigenlijk altijd een beetje een d...

7 x dit was vroeger heel normaal in Arnhem

Een wereld zonder Spotify, online supermarkt, mobiele telefoon of indebuurt; dat is moeilijk voor te...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Verkeer

adv.