Paasweekend gaat voor files zorgen: dit merk jij ervan

Door Carlijn van Alken 17 april 2019

Het is een absoluut feestweekend. Een of misschien zelfs twee vrije dagen extra! Voor veel mensen een goede reden om er een paar dagen op uit te gaan. Zeker met dat mooie weer voor de boeg. Welke wegen kans hebben op grote files en wat Arnhem daarvan merkt, lees je hier.

Mooi weer + lang weekend = file! Nederlanders, maar ook Duitsers genieten tijdens het Paasweekend volop van hun vrije dagen en trekken er daarom vaak op uit. Richting het buurland of in eigen land. Zo denken ze er in Duitsland ook over. Laat Arnhem nu net op de weg naar de grens liggen…

Welke wegen krijgen het druk?

De meeste drukte wordt voorspeld op A1 rond knooppunt Hoevelaken en op de A12 en A50 richting de Veluwe. Een favoriete vakantieplek onder de Hollanders. Ook het verkeer van en naar Duitsland wordt een dingetje dit weekend. Op de A12 ter hoogte van Arnhem zullen tientallen auto’s per dag meer rijden dan normaal. Houd hier dus rekening mee.

Drukste moment

De drukte wordt vooral verwacht op donderdagavond en maandagavond; het begin en einde van het Paasweekend. Dus, hoef je niet perse de deur uit? Dan raden wij aan een lekker plekje in de tuin te zoeken en je niet druk te maken om het verkeer. Voor de mensen die een weekend weggaan: vertrek op donderdagmiddag voor 14.00 uur. Dan heb je de grootste kans om de ‘vakantie-spits’ te omzeilen.

Lees ook:

feestjes pasen arnhem 2019 dansen feest

Feestjes met Pasen in Arnhem: hier kun je allemaal naartoe

Lekker lang weekend! Mooi, heb je een extra dag om uit te brakken. Op zoek naar een leuk feestje dus...

Plu of zonneklep? Dit wordt het weer in Arnhem tijdens Pasen 2019

Nog even en we hebben weer een heerlijk lang weekend! Vraag je je ook af wat het weer gaat doen in A...

Filmpje! Dit gaan Arnhemmers met Pasen doen

Indebuurt gaat de straat op! Deze week vragen wij ons af wat Arnhemmers met Pasen doen. Lekker brunc...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.