Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: Door rood rijden als er een ambulance of politiewagen achter je rijdt?

Door Jolinda van Alfen 3 augustus 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: MAG DAT? Met deze week: mag je eigenlijk ongestraft door het rode stoplicht rijden als de hulpdiensten er langs moeten?


Het antwoord is simpel: Nee! Je mag zelf niet door rood rijden wanneer hulpdiensten je willen passeren en je in de weg staat, lezen we op AD. Je kunt er volgens de politie namelijk zelf voor zorgen dat je niet door rood hoeft te rijden. Dit door voldoende afstand te houden van de stopstreep of je voorganger.

Hulpdiensten

Wanneer de hulpdiensten moeten passeren, heb je voldoende ruimte om te manoeuvreren. De afstand tot je voorganger is groot genoeg wanneer je de hele achterbumper van je voorganger kunt zien. Moet je toch een stukje naar voren ondanks het rode licht, rij dan voorzichtig een paar meter naar voren, maar steek nooit de kruising over.

Bekeuring

De boete voor het door rood rijden is niet misselijk. Je moet maar liefst €240,- aftikken als je wordt gesnapt. Tegen een eventuele bekeuring kun je wel in beroep gaan. Soms gebeurt het namelijk dat jij tegelijk met de door rood rijdende hulpverlener ten onrechte wordt geflitst. Wat overigens ook niet mag, is de maximumsnelheid overschrijden als er een hulpdienst achter je zit.

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Arnhem

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot ...
Dit mag dus niet.. Fietsen in de binnenstad van Arnhem.

Betalen maar! 8 x fikse verkeersboetes voor fietsers in Arnhem

Stel je voor: je hebt lekker met je vrienden geborreld, al dan niet op 1,5 meter afstand en stapt op...

7 x zo krijg je deze zomer geen (corona)boete in Arnhem

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

adv.