Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier is niet over nagedacht in Arnhem- DEEL 2

Door Tian van der Snee 1 december 2019

Een tijdje geleden schreven wij naar aanleiding van een oproep het artikel: 9 x waar niet over nagedacht is in Arnhem. Dit werd door jullie goed ontvangen en we kregen wéér reacties over onlogische en vervelende plekken in Arnhem. Lees daarom het tweede deel waar in Arnhem niet is over nagedacht. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Eenrichtingsverkeer in Schuytgraaf

Foto: Google

Een lezer van indebuurt Arnhem laat weten dat het soms een beetje een doolhof is in Schuytgraaf. Er is namelijk veel eenrichtingsverkeer en daardoor raken automobilisten weleens de weg kwijt. Het is lastig om van A naar B te komen zonder een bekeuring te krijgen of niet tegen het verkeer in te rijden. Dit kan vast veel logischer én handiger.

Hommelseweg

Foto: Google

Op de Hommelseweg is er regelmatig gedoe. Het is er vrij smal waardoor het verkeer goed op elkaar moet letten. Het is dus niet handig als auto’s stil gaan staan naast de weg. Vooral ter hoogte van Eetcafe Collega’s staan vaak auto’s half op de weg geparkeerd. Deze auto’s blokkeren dan de weg, fietsers en bussen kunnen er niet goed langs. Dit zijn toch wel gevaarlijke situaties, misschien is een bord met verboden om stil te staan en te parkeren handig? 

Stoplicht Willemsplein

Foto: Google

Ken je de lus op het Willemsplein waar auto’s wél mogen rijden? Deze komt uit op de weg die naar de Willemstunnel leidt. Alleen voordat je deze weg op kan draaien, sta je eerst voor een stoplicht. En deze gaat wel heel kort op groen. Hierdoor rijden er weleens auto’s door rood omdat je anders weer een paar minuten mag gaan wachten. Per groen licht kunnen er misschien maximaal drie auto’s door.

Oversteken bij De Blauwe Golven

Foto: indebuurt Arnhem

Na de verandering van de verkeerssituatie bij de Blauwe Golven, is het lastiger geworden om als voetganger over te steken. De eerste oversteekplaats is namelijk pas bij ArtEZ. Hierdoor steken mensen zomaar de weg over. Niet over nagedacht dus.

Traptreden tussen de Eusebiuskerk en Focus

Foto: indebuurt Arnhem

Als je bijvoorbeeld bij Grand Café Arnhems Meisje hebt gezeten en je wilt naar de Turfstraat, dan kun je in principe tussen de Eusebiuskerk en het Focus Filmtheater doorlopen. Een lezer vertelde ons dat ze voor een verrassing kwam te staan. Ze zag alleen traptreden. Dat zou betekenen dat je met een kinderwagen, rolstoel of scootmobiel niet naar beneden kan. Hierdoor moet je helemaal terug en er omheen.

Maar wat blijkt: je kunt er wel langs als rolstoelgebruiker! Het is even twee keer kijken, maar aan de zijkant van de trap zit een gedeelte waar je als rolstoelgebruiker overheen kunt.

Foto: indebuurt Arnhem

De rotonde van de Huissensestraat/ Groene Weide

Foto: Google

Deze rotonde zorgt vaak voor opstoppingen en sluipverkeer. Dit komt omdat auto’s die niet afslaan richting het centrum toch de rotonde oprijden. Misschien zijn stoplichten handiger, wat denken jullie? 

De Markt

Foto: indebuurt Arnhem

Je hebt vast weleens op de markt gelopen. Is het je opgevallen dat het hele plein vol klinkers ligt? Als rolstoelgebruiker is dit niet erg fijn, horen wij van lezers. Een lezer vertelt dat ze van die klinkers zelfs rugpijn krijgt. Hierdoor komt zij niet meer op de markt. Arnhem mag een stuk rolstoelvriendelijker.

Lees ook:

shared space arnhem steenstraat fietsen verkeer

9 x waar niet over nagedacht is in Arnhem

We plaatsten laatst de oproep: waar in Arnhem is echt niet over nagedacht? En we werden overladen me...

Even opletten: deel van de Oranjestraat wordt afgesloten

We hadden jullie er al van op de hoogte gesteld, de nieuwe supermarkt Hoogvliet opent 28 november. D...

Dit zijn de 5 gevaarlijkste kruispunten van Arnhem

Het aantal dodelijke ongelukken op kruispunten neemt toe. In de afgelopen drie jaar gebeurde veertig...

Woningnood in Arnhem: zoveel woningen moeten erbij komen

Nijmegen, Arnhem en Ede staan in de top-10 steden met het hoogste woningtekort. Dat komt vooral door...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.