Arnhemmers opgelet! We mogen voor nop met de bus

Door Brechtje van Dam 11 oktober 2017

Gratis is toch altijd iets leuker dan niet gratis. Zo simpel is het. Hoe fijn zou het zijn als je elke dag gratis met de bus naar huis kon? Dat wordt binnenkort werkelijkheid en het is niet voor een dagje, maar maandenlang! 

Gratis najaar met de bus

Breng doet dit jaar een najaarsactie die inhoudt dat we allemaal gratis met de bus naar huis mogen. Vanaf 14 oktober tot het einde van het jaar reis je op doordeweekse dagen tussen 19.00 en 20.00 uur gratis vanuit het centrum van Arnhem naar huis, met alle bussen van Breng. Bij de stadslijnen (lijn 1 tot en met 13) geldt dit zelfs tussen 18.00 en 20.00 uur.

Spits en drukte

Het doel van de actie is bezoekers te stimuleren langer in de stad te blijven en daarmee de spits te vermijden. Vinden wij helemaal niet erg, als dat betekent dat we elke dag gratis naar huis kunnen. De spits vermijden is trouwens voor iedereen wel fijn, het betekent namelijk minder files en minder volle bussen.

Hé kom aan

Dit Happy Hour maar dan in het openbaar vervoer is onderdeel van de ‘Hé kom aan’ campagne om de verkeersdruk in de binnenstad tijdens de spits te verminderen. Eerder waren er al acties met het parkeren in de stad en het neerzetten van je fiets waarbij je allerlei leuke kortingen kon krijgen.

Hoe doe je mee?

Je kunt op verschillende manieren meedoen met deze actie. Via Ervaar het OV kun je een vrijkaartje voor de busrit uitprinten. Nog makkelijker is om het kaartje te downloaden met de app ErvaarhetOV op je smartphone. Je kunt met deze app gratis inchecken in de bus. De actie geldt van maandag tot en met vrijdag voor alle lijnen van Breng.