Apeldoornseweg gaat op de schop en dit ga jij ervan merken

Door Brechtje van Dam 1 april 2019

De Apeldoornseweg is dringend aan vernieuwing toe. Daar zijn veel partijen in Arnhem het over eens, waaronder de gemeente. Daarom wordt er nu hard gewerkt aan de herinrichting van het gebied. Dat gaat wel even tijd in beslag nemen en wellicht ga jij er iets van merken. 

Fases

Het is je misschien niet ontgaan dat de werkzaamheden al even bezig zijn. Afgelopen weekend op 31 maart werd er onder andere hard gewerkt aan het plaatsen van tijdelijke verkeerslichtinstallaties en het gereed maken van de weg om te zorgen dat verkeer kan worden omgeleid. Vanaf 28 maart is de Apeldoornseweg richting stad afgesloten tussen de sonsbeekweg en de Paul Krugerstraat.

Vanaf vandaag – maandag 1 april – gaat de volgende fase van de herinrichting van de Apeldoornseweg van start. Vanaf nu zullen Arnhemmers helaas meer gaan merken van de werkzaamheden. Zo zijn er diverse afsluitingen en omleidingen in het gebied die jouw autorit wellicht iets langer maken.

Wat is er afgesloten?

Van zondag 31 maart tot zondag 11 augustus kan het verkeer na de hoofdingang van het Sonsbeekpark niet meer rechtdoor richting Velperplein. Dat is de belangrijkste afsluiting met de meeste impact. Het verkeer dat vanaf het Velperplein de stad uit wil, kan gewoon gebruik blijven maken van de gehele Apeldoornseweg tot aan de A12 en de A50 toe.

Daarnaast wordt vanaf zondag 31 maart tot en medio April de Pontanuslaan afgesloten ter hoogte van de Apeldoornseweg. Het parkeerterrein op het Sickeszplein blijft bereikbaar Maandag 1 april wordt gestart met de aanleg van de waterleiding tussen de Jacob Cremerstraat en de Sonsbeekweg. Deze werkzaamheden vinden plaats in het voetpad.

Zo gaat het worden

De aannemer Heijmans heeft wel alvast de tekening openbaar gemaakt van hoe de nieuwe Apeldoornseweg eruit gaat zien:

apeldoornseweg

 

Meer weten over dit project? Kijk dan op de website van Reconstructie Apeldoornseweg.

Meer over

Verkeer

adv.