Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Super Buur: een mooi initiatief van winkelcentrum Kronenburg

Door Jolinda van Alfen 23 maart 2020

Winkelcentrum Kronenburg is vrijdag 20 maart gestart met ‘Super Buur’; een open boodschappenservice voor en door de buurt. In deze tijden van de coronacrisis is dit platform bedoeld om vraag en aanbod met elkaar te verbinden.

Het platform is opgezet via een Facebook groep en te vinden via de website en de Facebookpagina van het winkelcentrum. Inwoners, vrijwilligers en lokale ondernemers in en rondom winkelcentrum Kronenburg worden opgeroepen zich aan te melden op het digitale platform.

Vraag en aanbod

Super Buur ondersteunt mensen die vanwege de genomen maatregelen of door omstandigheden, zoals ziekte, ouderdom, angst of kleine kinderen zelf niet de deur uit kunnen voor hun dagelijkse boodschappen. Zij kunnen een oproep doen via Super Buur voor hulp.

Via Super Buur gaan vrijwilligers op pad om deze dagelijkse boodschappen te doen en te bezorgen bij de hulpbehoevenden. Tenslotte biedt het initiatief lokale ondernemers op het gebied van (dagelijkse) boodschappen, vers en horeca ondanks de huidige situatie de kans om te blijven ondernemen via een digitaal kanaal.

Super Buur in de praktijk

Super Buur is een gratis boodschappenservice voor en door de community in de omgeving van het winkelcentrum. Mensen die hulp nodig hebben met hun dagelijkse boodschappen alsook vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen kunnen meedoen aan Super Buur van Kronenburg.

Oproepen voor hulp met de boodschappen worden geplaatst in de Facebook groep Super Buur zodat vrijwilligers op deze oproepen kunnen reageren. De vrijwilligers kopen de boodschappen bij de lokale ondernemers en bezorgen deze vervolgens bij de hulpbehoevenden thuis. Bij bezorging door vrijwilligers worden geen bezorgkosten gerekend en de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid gevolgd. Betaling van de boodschappen verloopt contactloos, veilig en snel via Tikkie of een Betaalverzoek.

Lees ook

Coronavirus in Arnhem: de stand van zaken in onze stad

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Arnhem. De maatregelen die worden getroffen om het viru...

Afvalinzameling en corona in Arnhem: dit moet je weten

Overal gelden verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus. Dat heeft ook gevolgen voor de inzame...
coronahulp arnhem

Mooi! Arnhemmers bieden hulp aan met #coronahulp

Ook in Arnhem is het coronavirus het gesprek van de dag, en dan met name de maatregelen die donderda...

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.