Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Storm Ellen in Arnhem: komt ze wel of komt ze niet?

Door Redactie indebuurt Arnhem 21 februari 2020

Zijn Dennis en Ciara uitgewaaid, konden we je alweer vertellen dat een volgende storm op de loer ligt: Ellen. Maar hoe zit het met storm Ellen in Arnhem: komt ze nu wel of komt ze nu niet? Dit zijn de laatste voorspellingen.

Ellen is ons iets gunstiger gezind dan Dennis en Ciara, want tijdens Ellen is er zelfs kans op een beetje zon. Maar vergis je niet, ze heeft niet voor niets een naam gekregen. Er komen dus ook zeker buien en zware windstoten aan en er is zelfs kans op onweer.

Vooral aan de kust

Toch lijkt het mee te vallen met storm Ellen in Arnhem. In het noorden van het land valt zaterdag af en toe wat regen,  maar waait er wel een stevige zuidwestenwind. De temperatuur blijft redelijk hoog, tussen de 10 en 12 graden, meldt Weeronline. Vooral aan de kust heb je last van Ellen, daar is kans op zware windstoten van 75 kilometer per uur.

Zondag is het zelfs nog iets minder erg. Het blijft het winderig, maar is het niet zo onstuimig als op zaterdag. Wel gaat het langer regenen en kunnen we spreken van een natte dag. Het wordt zo’n 10 graden in het noorden en 11-12 graden in het midden en zuiden. In de avond neemt de neerslag af.

 

Arnhem Weer

Wanneer spreken we van een storm?

Als op één van de KNMI-stations een uur lang windkracht 9 wordt gemeten, dan is er sprake van een storm. Bij windkracht nemen heb je het over windsnelheden van meer dan 75 km per uur, aardig lastig fietsen dus!

En carnaval in Arnhem?

“Natuurlijk houden we de weersvoorspellingen continu in de gaten en hebben wij, in nauwe samenwerking met gemeente en politie, besproken dat we uiterlijk zondagochtend een beslissing nemen of het veiligheidshalve verstandig is om te starten… Maar zover is het nog niet en we duimen heel hard dat we gewoon zondag het startschot kunnen geven voor de 44e Ernemse Optog”, zegt Frits Roelofs, Voorzitter van de Vrienden van de Ernemse Optog. Of de Ernemse Optog doorgaat, wordt zondagochtend dus besloten door de organisatie. Hou het in de gaten via de Facebookpagina en website.

Carnavalsoptocht Arnhem: dit is de route van 2020

Hebben we er al een beetje zin in? Hopelijk buigt de voorspelde storm Ellen nog lekker af zodat we a...

Lex en Robin van dé carnavalswinkel van Arnhem: ‘met een fraaie jas steel je echt de show!’

Als je carnaval viert, dan ken je Lex (58) en Robin (24) Verborg van de Party Grime Carnaval Shop aa...

5 x in deze steden in de omgeving van Arnhem kun je ook carnaval vieren

Als Arnhemmer vier jij misschien al je hele leven carnaval in Arnhem. Logisch, maar ben je niet eens...

Meer over

Nieuws Weer

adv.