Snotneus en veel niezen? Zo zit het nu met de pollen in Arnhem

Door Carlijn van Alken 15 mei 2019

Gaat die verkoudheid maar niet over en blijf je snotteren? De kans is groot dat je last hebt van hooikoorts. Deze keer zijn het niet de Hazelaars en de Wilgen, maar zijn de grassen aan de beurt.

Op de site van WeerOnline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we nu dus ook dat de meeste pollen van de grassen afkomen en dat dit de komende dagen nog wel blijft in Arnhem. Kijk maar naar het overzicht hieronder.

hooikoorts Arnhem
Foto: WeerOnline

Ja, en nu?

Goed om te weten waar die droge ogen vandaan komen, maar wat kun je er dan tegen doen? Hooikoorts is helaas iets wat is aangeboren, maar dat betekent niet dat je er niks aan kunt doen! Zo zijn er gelukkig wel een aantal maatregelen die je kunt nemen om klachten te verminderen. Zo helpt het dragen van een zonnebril als je buiten bent, hou je de pollen buiten door je ramen en deuren dicht te houden, tenzij het net heeft geregend. Ook helpt het om meubels regelmatig af te nemen met een vochtige doek.

Heb jij geen last van hooikoorts? Dan hebben we nog wat leuke tips voor je.

Naar buiten! 7 x lekker wandelen in Arnhem

Weer of geen weer: hup naar buiten! Geen idee waar je naartoe wilt kuieren? Je kunt natuurlijk doell...

5 x supermooie fietsroutes bij Arnhem

Mooi weer = fietsen. In Nederland springen we maar al te graag op de fiets. We worden omringd door p...

 

Meer over

Nieuws Weer

adv.