Kijktip: Alberto en Jurriën dansen een eerbetoon aan Arnhem

Door Jolinda van Alfen 10 januari 2019

Twee jonge dansers, Alberto Villanueva Rodríguez (Spanje) en Jurriën Schobben (Landgraaf) kwamen naar Arnhem voor een carrière bij Introdans. Ze werden collega’s en sloten, naast het dansgezelschap, ook onze mooie stad in hun hart. Bij Omroep Gelderland is vanavond een videoclip te zien waarin zij een eerbetoon aan Arnhem dansen.

Alberto en Jurriën wilden wat terug doen voor de stad en besloten om deze reden een choreografie te maken en deze vast te leggen op beeld. Het is een eerbetoon aan Arnhem: WE ARNHEM.

Creatief Arnhem

De choreografie is meer dan dans. Als je aan Arnhem denkt, denk je ook aan creativiteit. Daarom dragen de dansers Vérine Bouwman en Salvatore Castelli ook kleding van Arnhems modehuis MAISON the FAUX en sieraden van designer Peet Dullaert. De muziek is speciaal gecomponeerd door Philipp Rüttgers, alumni van ArtEZ Conservatorium.

The making of

Bij Omroep Gelderland is de making of de videoclip en de dans te zien. Jurriën en Alberto zijn gevolgd door een cameraploeg in de week waarin ze de choreografie vastleggen op beeld. Samen met andere creatieven uit de stad storten ze zich een week op de totstandkoming van de dansfilm WE ARNHEM. Arnhemmers zijn ze inmiddels al wel een beetje geworden.

Benieuwd naar de dansers en het uiteindelijke resultaat? Kijk dan vandaag, donderdag 10 januari om 17.35 uur (daarna ieder uur herhaald) naar Omroep Gelderland en geniet van deze bijzondere Introdans. Aflevering terugkijken kan ook via Uitzending Gemist.

adv.