Schattig! De panterwelpjes mogen op internationale kattendag naar buiten (VIDEO)

Door Jolinda van Alfen 8 augustus 2018

Ze vonden het hartstikke spannend. De panterwelpjes in Burgers’ Zoo mochten vandaag, op internationale kattendag voor het eerst naar buiten. En ze durfden eerst niet! Burgers’ Zoo maakte er uiteindelijk toch prachtige beelden van.

De twee Sri Lanka panterwelpen hebben onder het waakzame oog van hun moeder voor het eerst kennis gemaakt met het buitenverblijf. Het duurde even voordat de jongen zich lieten zien, maar uiteindelijk volgden ze hun moeder naar buiten. Het mannetje en vrouwtje zijn in de nacht van zaterdag 26 mei 2018 in Koninklijke Burgers’ Zoo geboren uit twee ouderdieren die genetisch zeer belangrijk zijn voor het Europese fokprogramma.

Bedreigde diersoort

Naar schatting leven er nog minder dan duizend Sri Lanka panters op het gelijknamige eiland. In de Europese dierentuinen leven in totaal 58 Sri Lanka panters.

Genetisch zeer belangrijk

Met het oog op de toekomst van de Europese dierentuinpopulatie is het belangrijk dat de genetische variatie zo groot mogelijk is. De moeder van de twee Arnhemse jongen is de enige vertegenwoordiger van haar bloedlijn in de populatie en ook de vader heeft eerder nog maar drie andere jongen verwekt. Voor het Europese fokprogramma zijn beide welpen daarom erg belangrijk.

Ben je benieuwd hoe de panters eruit zien? Check dan de beelden die Burgers’ Zoo maakte:

adv.