Politie Gelderland extra alert na schietpartij in Utrecht; verdachte is aangehouden (UPDATE)

Door Jolinda van Alfen 18 maart 2019

De dader van de schietpartij in de tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht, maandagochtend om 10.45 uur, is aangehouden (volg hier de liveblog hierover). Het zou gaan om de 37-jarige Gökman T. In Utrecht werd iedereen vanmiddag geadviseerd om binnen te blijven na de schietpartij. In Arnhem werden geen extra maatregelen getroffen. Wel was de politie extra alert.

Dat meldt de Gemeente Arnhem op Twitter.

 

Politie Gelderland

In de provincie Utrecht werd het dreigingsniveau verhoogd naar niveau 5 tot 18.00 uur. Dit was niet het geval in de provincie Gelderland, maar de politie in Oost-Nederland was wel extra waakzaam. Alle agenten zijn naar buiten, stonden op strategische plekken en lieten zich zien op straat om extra aanwezig te zijn en vragen van burgers te beantwoorden.

Protestactie ingekort

Het pensioenprotest op de Markt voor het provinciehuis in Arnhem is maandagmiddag flink ingekort naar aanleiding van de gebeurtenissen in Utrecht. In plaats van een twee uur durende actie, werd een korte toespraak gehouden waarna ongeveer 1.500 stakers huiswaarts keerden.

Treinen

Ook de treinen van en naar Utrecht-Centraal reden gewoon. De NS liet weten dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn getroffen omwille van de veiligheid van medewerkers en reizigers. Over deze maatregelen werden verder geen mededelingen gedaan, om de effecten ervan niet te verstoren.

Was je in Utrecht vandaag? Dan heeft Politie Nederland nog een vraag:

Meer over

Nieuws

adv.