Pokémon GO maar dan anders: Beleef De Hoge Veluwe met Augmented Reality

Door Brechtje van Dam 12 juli 2018

Het Nationale Park De Hoge Veluwe lanceert als eerste nationale park in Nederland een app met Augmented Reality (AR). De app neemt bezoekers mee in de geschiedenis van het Park, met auto- fiets- en wandelroutes langs bijzondere plekken in het Park.

Aangekomen op een AR-plek kunnen bezoekers met behulp van Augmented Reality op de foto met bekende mensen uit de geschiedenis van het Park, zoals stichters Anton en Helene Kröller-Müller, en Jachthuis-architect Berlage. Ook biedt de app meer informatie over de betreffende locatie.

Op de foto met Anton Kröller

Het Park zet met deze app moderne technieken in om de geschiedenis zichtbaar te maken. Augmented Reality (letterlijk: toegevoegde realiteit) combineert de werkelijkheid met digitale beelden. Deze techniek maakt het voor bezoekers van het Park mogelijk om terug in de tijd te kijken. Zo is bijvoorbeeld de windmolen te zien die ooit op het Pomphuisje in het Park stond. Bij het standbeeld Stenen Hert kan men zelfs op de foto met Anton Kröller of Helene Kröller-Müller, de grondleggers van het Park.

fotocredit: Rijksmonumenten.nl

Monique Kokke, Hoofd Bezoekersmanagement van het Park: “Er zijn zo veel mooie verhalen te vertellen over de geschiedenis van ons Park. We willen die historie delen met onze bezoekers. Maar het Park vol zetten met informatieborden is zonde van het prachtige landschap. Dankzij deze app ontdekken bezoekers de rijke historie, precies op de plek waar die zich heeft afgespeeld. De app maakt het mogelijk een schilderij van Van Gogh vast te houden, of je arm om Anton Kröller te slaan. Dat is uniek.”

Gratis download

De app NPHB AR is gratis te downloaden voor iOs en Android. Naast de Nederlandstalige app is er ook een Engelse versie beschikbaar. Beide apps zijn ontwikkeld door Studio Kort uit Arnhem en mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op hogeveluwe.nl/app.

Stichting Nationaal Park de Hoge Veluwe vrijetijd en uitgaan

Nu open09:00 - 18:00

Houtkampweg 9, Otterlo

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Meer nieuws over Arnhem:

camera ophangen mag dat

MAG DAT: zelf een camera aan je gevel hangen

Word je op een dag wakker: heeft de overbuurvrouw ineens een camera aan haar gevel gehangen! Als je ...
burgers zoo roken dierentruin

Rokers opgelet: je mag nu ook niet meer zomaar je peuk opsteken in Burgers’ Zoo

Steeds meer plekken in onze stad zijn rookvrij: terrassen, sportverenigingen en speelpleinen kiezen ...

7 x superlekker lunchen in Arnhem

Ondanks alle goede voornemens ben je weer vergeten je boterhammen te smeren. Of je hebt ze wel gesme...

Meer over

Doen Nieuws

adv.