Opnieuw een winkel met een filiaal in Arnhem in de problemen

Door Brechtje van Dam 17 april 2019

Vidrea Retail, het moederbedrijf van de winkel Miller & Monroe, heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd. De mode- en lifestyleketen heeft ook een filiaal in Arnhem, aan de Doctor C. Lelyweg.

Vervanger van Charles Vögele

In totaal heeft Miller & Monroe 72 winkels in heel Nederland, en zo’n 550 werknemers in dienst. In Gelderland vind je filialen in onder andere Ede, Arnhem en Barneveld. De winkel is ontstaan na de doorstart van de failliete modewinkelketen Charles Vögele.. De doelgroep van Miller & Monroe is vergelijkbaar met die van Charles Vögele, maar behalve mode verkoopt de winkel ook vazen, kussens, sieraden en dergelijke.

Winkel voorlopig open

Vidrea, dat ook 160 winkels in Duitsland heeft, hoopt een faillissement af te wenden en houdt de winkels voorlopig open. Je kunt voorlopig dus nog winkelen bij het filiaal in Arnhem. Vidrea is naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf, waardoor betalingen aan Vidrea uitbleven. Ook zouden leveranciers door de negatieve berichten in de media vooruitbetaling eisen en zette huisbankier ABN AMRO uiteindelijk de kredietvoorziening stop.

Naam

Die naam van de winkel komt van Arthur Miller en Marilyn Monroe. Arthur Miller is van die twee ongetwijfeld de minst bekende naam, maar als we zeggen dat hij de auteur is van ‘Death of a Salesman’, dan gaat er misschien een klein belletje rinkelen? En anders maar gewoon omdat hij dus ooit de man was van Marilyn Monroe. Beetje vóór onze tijd, maar dat schijnt dus een legendarisch liefdeskoppel te zijn geweest. Zelfs nadat ze uit elkaar gingen, bleven ze elkaar lief vinden. Zo gaan de geruchten.

Lees ook:

Sissy-Boy is nu écht failliet, dit gebeurt er met het filiaal in Arnhem

Sissy-Boy, die winkel met hippe kleding en ditto interieuraccessoires, is nu echt failliet verklaard...

Heftig! Deze ketens met een vestiging in Arnhem zijn onlangs (bijna) failliet verklaard

Het lijkt wel domino! De ene na de andere zaak 'valt om'. Echt hoor, het straatbeeld gaat er ietsjes...
intertoys

Intertoys definitief failliet; dit gebeurt er met de vestigingen in Arnhem

Waar vorige week Intertoys nog uitstel van betaling aanvroeg, is de winkelketen vandaag (21 februari...

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.