Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder: 5 x weetjes over natuurbegraafplaats Koningsakker

Aangeboden door Natuurbegraafplaats Koningsakker 8 november 2020

Nadenken over een laatste rustplaats is over het algemeen niet iets wat je bezig houdt. Totdat het dichtbij komt, je zelf iemand verliest, of een uitvaart bijwoont. Al eens gedacht aan een natuurbegraafplaats, een plek midden in de natuur? Hierbij vijf weetjes over natuurbegraafplaats Koningsakker.

Een eigen plek voor altijd

Een graf op natuurbegraafplaats Koningsakker is voor altijd. De graven worden niet geruimd, dus geen zorgen over de verlenging van grafrechten. Er is ook geen onderhoud nodig, de natuur neemt het graf over. Dat geeft rust en bespaart nabestaanden een moeilijke beslissing in de toekomst.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Je eigen plek uitkiezen

Iedereen is hier welkom, ongeacht geloof en/of achtergrond. Op natuurbegraafplaats Koningsakker mag je zelf een plek kiezen. Een wandeling is de beste manier om een laatste rustplaats te kiezen voor jezelf of een dierbare. Neem rustig de tijd, kijk en luister, neem het prachtige landschap in je op. De één raakt betovert door de weerspiegeling van de wolken in het water, een ander vindt een plek in de buurt van bomen mooi, of dichtbij het klooster.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Opgericht door de zusters van een klooster

Kloosters moeten voorzien in hun eigen levensonderhoud. Dat geldt dus ook voor de zusters van abdij Koningsoord. Een aantal jaren geleden kwam de landbouwgrond gelegen naast de abdij te koop, de zusters hebben toen de grond gekocht om de stilte te bewaren. Uiteindelijk kwamen ze met het plan om hier een natuurbegraafplaats te realiseren: een win-win situatie. Behoud van de natuur, stilte rondom het klooster én tegelijkertijd een investering om in hun levensonderhoud te voorzien. En wij kunnen genieten van dit prachtige gebied om te wandelen, rusten en herinneringen aan dierbaren te koesteren.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Dieren en planten voelen zich hier thuis

Het belang van de natuur staat bij een natuurbegraafplaats voorop. Op Koningsakker kan nieuwe natuur ontwikkelen. De voormalige maisakkers hebben plaatsgemaakt voor verschillende inheemse gewassen. Zo ontstonden vier velden met veel biodiversiteit die vernoemd zijn naar de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. De open velden, het struikgewas, oude hagen, de poel en omliggende bossen maken het een aangenaam leefgebied voor veel vogels en insecten.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Maak een adembenemende wandeling

Koningsakker is een natuurbegraafplaats en prachtig wandelgebied in één. Om de bodem te ontzien dient een kist, mand of urn uit afbreekbaar materiaal te bestaan. Je vindt hier geen grafstenen, maar een boomschijf met zelfgekozen inscriptie. In het voorjaar van 2021 is het ontvangsthuis gereed, deze ruimte is geschikt voor een ceremonie en catering. Vraag kosteloos een brochure aan of kom een keer wandelen. Je kunt ook een afspraak maken voor meer informatie of een persoonlijke rondleiding door dit bijzondere natuurgebied. Het adres van de natuurbegraafplaats is Sportlaan 25 in Arnhem.

Wil je nog meer lezen over deze bijzondere plek? De hele maand november vind je verschillende verhalen in de zaterdagkrant van de Gelderlander.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Natuurbegraafplaats Koningsakker. Meer over Natuurbegraafplaats Koningsakker ontdekken?

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Sportlaan 25 , Arnhem

natuurbegraafplaats arnhem Koningsakker

Hier in Arnhem komt een nieuwe natuurbegraafplaats

Een natuurbegraafplaats is een plek waar graven in een natuurlijke omgeving worden gerealiseerd. De ...

adv.