Nieuwtje: Festival Ruimtekoers gaat naar buiten!

Door Jolinda van Alfen 21 maart 2019

We hebben een save de date voor je: in de week van 3 tot en met 7 juli is het toffe festival Ruimtekoers terug in onze stad. Anders dan de voorgaande jaren kun je nu buiten genieten van fijne optredens, lekker eten en bijzondere kunst. Waar? Lees snel verder.

Grote ballenbak

Je kent Festival Ruimtekoers misschien wel van die enorme ballenbak waar je als volwassene ook gewoon in mag. Nou, die komt weer terug dit jaar. Melanie Hulsebosch van de organisatie: “Daar gaan we onze stinkende best voor doen. Ik kan verder nog niet veel over het programma vertellen omdat we nog volop bezig zijn met heel veel leuke dingen.” Wat ze al wel weet is dat het festival dit jaar voor het eerst buiten in de openbare ruimte wordt gehouden.

Festival rondom leegstand

Ruimtekoers zag in 2015 veel kansen om mensen bij elkaar te brengen in leegstand. Nu is de leegstand veel minder, maar er is nog wel veel ruimte in de stad die om nieuwe invullingen vraagt. Melanie: “Laten we die plekken zo inrichten dat we elkaar daar weer ontmoeten.” Volgens Melanie zijn er bijvoorbeeld in Malburgen plekken in de openbare ruimte die een beetje loze ruimten zijn geworden. “Je hebt in Arnhem veel plekken waar mensen elkaar konden ontmoeten, ontwikkeld in de jaren 70 en 80. Die plekken zijn in de huidige samenleving lang niet meer op die manier in gebruik. Wij willen de potentie laten zien van die locaties.

Foto: Festival Ruimtekoers

Waar?

Dit jaar is gekozen voor de wijk Malburgen. Waar het festival precies gaat plaatsvinden kan Melanie nog niet zeggen. “Hou het maar op twee in het oog springende locaties in Malburgen. Ergens aan de voet van de iconische John Frostbrug in Arnhem-Zuid.” Zodra er meer over bekend gemaakt kan worden, weet jij het ook!

Wat kun je verwachten?

Volgens Melanie wordt Ruimtekoers 2019 net zo tof als de vorige edities. “Denk weer aan muziek – en theateroptredens, een restaurant, eten aan lange tafels, recepten uit de wijk, workshops, lezingen, installaties.” Het festival is weer gratis te bezoeken, hoewel voor een aantal optredens kaartjes moet kopen. Het eten en drinken is natuurlijk ook niet gratis. “Maar wel betaalbaar, we willen dat jong en oud, met een klein of groot budget, iedereen ons festival kan bezoeken.”

Meer weten?

Hou dan de site van Ruimtekoers in de gaten!

 

Meer over

Doen Nieuws

adv.