Nieuwsoverzicht: dit is er gebeurd in Arnhem afgelopen weekend

Door Brechtje van Dam 13 mei 2019

Was jij de stad uit, bij je moeder op bezoek of heb je om een andere reden dit weekend even het nieuws niet gevolgd? Kan gebeuren. Daarom brengen wij je elke maandag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over onze stad. Lees je even mee? 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Feestbeesten festival een succes

Gelukkig zat het nog wel mee met het weer, afgelopen zaterdag. Toen was namelijk de eerste editie van het Feestbeesten festival in Arnhem aan de Stadsblokken. Het was een groot succes en het evenement lijkt zonder grote problemen te zijn verlopen. Ook met het geluid viel het mee: er zijn amper klachten binnengekomen in tegenstelling tot Koningsdag.

Jongen beroofd

foto ter illustratie: ANP

Een jongen van 17 jaar is in de nacht van zaterdag op zondag beroofd in de wijk Schuytgraaf. Het gebeurde rond 00.30 uur op de Riekvaart, zo meldt De Gelderlander. Het slachtoffer fietste vanaf station Arnhem-Zuid richting huis, toen hij op de Riekvaart werd klemgereden door twee jongens op een donkere scooter. De daders dreigden met een wapen en dwongen hem zijn telefoon af te staan.

Derde editie van Framed festival

Er waren afgelopen weekend niet één maar twee festivals in onze stad. Op Papendal hebben namelijk veel Arnhemmers volop genoten van Framed, waaronder onze burgemeester.

Zorgmijders in Paasbergflat

paasbergflat nieuws arnhem
fotocredit: Google

Er was veel ophef onder bewoners van de Paasberg afgelopen weekend toen zij het nieuws kregen dat de leegstaande Paasbergflat gebruikt gaat worden om zorgmijders te huisvesten. Zorgmijders zijn mensen die ernstige persoonlijke en sociale problemen hebben, maar zich niet meer laten helpen door reguliere hulpverlening. In totaal komen er dertig tot veertig zorgmijders in het pand wonen. De wijkbewoners vrezen ernstige overlast. Bij stichting Onderdak geven ze echter aan dat er 24 uur per dag toezicht zal zijn in het gebouw om dat te voorkomen.

Nog meer woonruimte(?)

velperweg arnhem
Eerder werd de ING al gesloopt om ruimte te maken voor appartementen. Fotocredit: De Gelderlander

Aan de Velperweg zijn al meerdere voormalig kantoorpanden omgebouwd tot wooncomplex. Daar komt nu wellicht een nieuw gebouw bij, namelijk het voormalig kantoorpand van Novartis. Het pand is namelijk sinds vorige week beschikbaar voor projectontwikkelaars. Het heeft nu nog een kantoorbestemming maar het wordt waarschijnlijk omgebouwd tot een wooncomplex met appartementen. Wanneer en hoe dit gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Lees ook:

Oproep! Wat is nou echt het allermooiste plekje van Arnhem?

Wat wonen we toch in een mooie stad! Met heel veel groen en de mooiste parken, maar vergeet ook een ...

Arnhems mysterie opgelost: waar blijft curryworstketen Bobby & Fritz nou?

Weddingplanner Vivian maakt je grote dag stressvrij: ‘ik ben een echte duizendpoot’

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.