Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwsoverzicht: dit gebeurde er afgelopen weekend allemaal in Arnhem

Door Jolinda van Alfen 23 maart 2020

Heb jij afgelopen weekend vooral met je snufferd in de zon gezeten of om een andere reden het nieuws niet gevolgd? Geen nood, daar zijn wij weer met een overzicht.

Pagina 5/5
⟵ swipe swipe ⟶

Volle bossen

Het was prachtig mooi weer. Voor veel Arnhemmers was het na een week van veel thuis zijn, lekker om naar buiten te gaan. Minder fijn was het dat daardoor de bossen op sommige plaatsen net iets te vol waren om de verplichte 1,5 meter afstand te houden. Zondagochtend verstuurde de overheid nog maar een keer een NL-alert om mensen daaraan te herinneren. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer riepen mensen op om de drukke gebieden te vermijden en thuis te blijven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natuurmonumenten (@natuurmonumenten) op

100-jarige viert toch een feestje

Thea van Brandenburg werd zaterdag 100 jaar, maar kon dit niet met een groot feest vieren vanwege de coronacrisis. Zij woont in een zorginstelling die helemaal op slot is. Haar familie was zo creatief om een hoogwerker in te schakelen en Thea zo toch te feliciteren.

Wild zwijn aangereden

Vlakbij Arnhem, op de Bovenallee in Velp, ter hoogte van de Posbank, is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt na een botsing met een wild zwijn en een auto. De motorrijder probeerde nog uit te wijken voor het beest. Grote kans dat het zwijn wakker was geworden door de vele mensen op de Posbank.

Online pubquiz een succes

Afgelopen zaterdag haalden zesduizend Nederlanders samen ruim dertigduizend euro op voor horecagelegenheden met de benefietquiz van De Andere Quiz. Deelnemers doneren rechtstreeks aan hun eigen stamkroeg, restaurant, of sportkantine. Dus ook in Arnhem! De actie was zo succesvol dat De Andere Quiz de benefietquiz gaat herhalen: aanstaande zaterdag om 20.00 uur een nieuwe quiz vanuit huis op de livestream.

Mooie gebaren

Afgelopen weekend zagen we ook mooie gebaren in Arnhem. Zo hebben bewoners langs de Hommelseweg richting Klarenbeek witte shirts met rode harten opgehangen, aldus de Gelderlander. Om het verplegend personeel en de artsen van Ziekenhuis Rijnstate op weg naar hun werk een hart onder de riem te steken. Ook bij Boerderij de Brasserie waren mooie harten te zien.

Foto: Brasserie de Boerderij.

Lees ook

Coronavirus in Arnhem: de stand van zaken in onze stad

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Arnhem. De maatregelen die worden getroffen om het viru...
Pagina 5/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.