Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! FoodVia is open: Heerlijk, lokaal en gezond eten voor een prikkie!

Aangeboden door FoodVia 17 januari 2020

Joehoe! We moesten even geduld hebben, maar FoodVia in het voormalige pand van Treffen heeft haar deuren geopend! Wij namen alvast een kijkje, want wat kun je verwachten van deze Local meals for everybody?

Ergens ontbijten of lunchen voor een fijne prijs, dat willen we altijd! Vaak gaat dit ten koste van de kwaliteit. Bij FoodVia niet, dit nieuwe restaurant aan de Markt heeft een bijzonder concept. Je kunt hier lokaal en/of biologisch ontbijten of lunchen voor maar vijf (!!!!) euro

Wat schaft de pot?

Hoe dan? Eigenaresse Annelies Holthaus legt het uit: “Om gezonde (h)eerlijke maaltijden voor zo’n fijne prijs aan te kunnen bieden, hebben we bewuste keuzes gemaakt. We ontdekten bijvoorbeeld dat het helpt als iedereen eet ‘wat de pot schaft’. Dit voorkomt verspilling en zo kunnen we koken met het regionale aanbod van dit moment. Daarom kun je bij een avondmaaltijd alleen kiezen tussen een maaltijd mét of zonder vlees. Eten wat de pot schaft dus, maar wél iedere dag vers, eerlijk en gevarieerd. Gewoon lekker en gezond eten van de boeren uit de buurt”.

FoodVia heeft ook een flex-burger op de kaart staan, deze is voor de helft gemaakt van vlees. Lekker met boerenfriet en verse groenten. Daarnaast hebben ze altijd een seizoenssoep, een maaltijdsalade en een heerlijk toetje. Je kunt de maaltijden ook afhalen. Reserveren vinden ze fijn, dat helpt ook om voedselverspilling tegen te gaan!

Foto: sjoskefotografeert
Foto: sjoskefotografeert

Van Appie naar ondernemer

Eigenaresse Annelies heeft jaren als bedrijfsleidster bij de Appie gewerkt maar ze voelde dat het tijd werd voor iets anders. ”Binnen een maand na mijn afscheid bij Appie was het kraakhelder: ‘een restaurant wat zich onderscheidt door eerlijk en gezond eten aan te bieden voor iedereen’. Wil je gezonde mensen in een gezonde wereld? Dan dragen lokale productie en consumptie daaraan bij. Zo worden er minder voedselkilometers afgelegd, kunnen we kringloopsystemen sluiten en helpen we de vooruitstrevende boeren of ondernemers”.

Gratis ontbijten?

Annelies laat de komst van FoodVia niet aan ons voorbij gaan. Ze heeft verschillende openingsacties voor ons in petto, waaronder een GRATIS ontbijt! Volg FoodVia op Instagram & Facebook om deze acties niet te missen. Nieuwsgierig als indebuurt Arnhem is hebben wij het ontbijtje al uitgeprobeerd, het is erg veel en érg lekker voor (maar) vijf euro.

Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem

Volg je intuïtie

Annelies volgt haar intuïtie, zo vertelt ze: “Ik ben geboren en opgegroeid op een boerderij. Dus ik spreek, letterlijk (door mijn accent) en inhoudelijk door mijn opvoeding (en gesprekken met mijn vader), de taal van de boer. Ik ben er één van het platteland, maar voel mij in de stad ook fijn. Bij Albert Heijn heb ik veel stadswinkels aangestuurd, en dat heb ik met veel plezier gedaan. In 2016 zette ik een eigen voedselproject op waarbij ik een stuk grond van 1,3 hectare heb aangeplant. Ik wilde me laten inspireren en leren over het verbouwen van voedsel in balans met de natuur. Het voelde zó goed om in de buitenlucht te zijn en ‘de handen uit de mouwen steken’, het maakt mij een completer mens”.

SEAT-en

Heb jij weleens alleen in een restaurant gegeten? Niet zoveel aan hé. Daar heeft FoodVia iets op bedacht; SEAT-en (= samen eten aan tafel). Speciaal voor iedereen die alleen komt eten staan twee héle lange tafels in het restaurant. Iedere dag op het héle uur kun je hier plaats nemen om samen met bekenden en/of onbekenden te smikkelen. Natuurlijk is het ook super leuk om met een groep(je) aan de lange aanschuiftafel te gaan zitten. Lekker ongedwongen samen genieten.

  • Samen ontbijt SEAT-en kan op de volgende tijden: 08.00 uur, 09.00 uur, of 10.00 uur.
  • Lunch SEAT-en kan om 12.00 uur of 13.00 uur.
  • Wil je ’s avonds SEAT-en? Kom dan om 17.00 uur, 18.00 uur of 19.00 uur.

Alleen eten of met je eigen gezelschap?

Dat kan natuurlijk ook! Ze hebben ook leuke kleine tafeltjes. Zoek een lekker plekje en geniet van lokaal, eerlijk en gezond eten betaalbaar voor iedereen! Kom binnen, voel je thuis en geniet van puur eten (en vul naast je maag ook je hart). Ook voor koffie, een borrel of om te werken ben je hier welkom! Er is een fijne loungehoek en een prima werkplek. Ze zijn dagelijks geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Meet you there?


Meer over FoodVia ontdekken?

FoodVia restaurants en horeca

Gesloten07:30 - 21:00

Markt 33, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Arnhem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Arnhem.

adv.