Nieuwe hotspot! Hier in Arnhem eet je Portugees-Afrikaans van de houtskool grill

Aangeboden door Afro-Churrasco 15 maart 2019

Sinds vandaag heeft onze stad er een nieuw restaurant bij. En deze hadden we nog niet: een West-Afrikaans/Portugees restaurant. De naam? Afro-Churrasco. 

Portugese grill met Afrikaanse twist

Afro-Churrasco opent op 16 maart voor het eerst de deuren. Je eet er heerlijke gerechten die een combinatie vormen van de West-Afrikaanse en Portugese keuken, voornamelijk van de houtskool grill. Denk aan kip piri piri maar ook gerechten uit de traditionele keuken van Senegal. Al het vlees wordt op Portugese wijze gegrild en de gerechten zijn bereid met verse producten. Maar er staat ook zoet op het menu, zoals gebakjes uit de Portugese patisserie en huisgemaakt ijs.

afro churrasco arnhem portugees afrikaans

Familiebedrijf

Churrasco betekent barbecue in het Portugees. Vandaar ook de naam Afro Churrasco. “Het restaurant is een echt familiebedrijf”, vertelt eigenaresse Mariama. Zij en haar broer staan in de bediening, terwijl haar moeder en neef in de keuken staan. “Mijn familie heeft ook al een restaurant in Mali met hetzelfde concept.”

Live muziek en lunch

Het restaurant is zes dagen per week geopend. Doordeweeks ben je vanaf 16.00 uur welkom maar in het weekend wordt nog meer uitgepakt. Op zaterdag opent Afro-Churrasco al om 12 uur en kun je dus ook komen lunchen. Je kunt natuurlijk ook langs komen voor een Afrikaans biertje of Portugese wijn!

Zowel op zaterdag als op zondag staan er stee unieke dagschotels op de kaart. Die worden elke week bekend gemaakt via de facebookpagina van Afro-Churrasco. Op zaterdag 16 maart kun je bovendien genieten van Afrikaanse livemuziek.

Vanaf zaterdag 16 maart ben je al welkom! Komt dat niet uit maar wil je Afro-Churrasco wel graag proberen? Je kunt zes dagen per week altijd een tafeltje reserveren óf gewoon binnenlopen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Afro-Churrasco. Meer over Afro-Churrasco ontdekken?

Afro-Churrasco restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Hommelseweg 205, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Arnhem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Arnhem.

adv.