Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marije en Joshua van het nieuwe dartcafé op de Korenmarkt: ‘Darten is niet alleen een mannensport’

Door Linda Pol 17 december 2019

Op de plek waar eerst Bar41 zat, is sinds oktober van dit jaar het dartcafé Dubbel10 te vinden. Eigenaars (en geliefden) Marije (30) en Joshua (31) brengen hier hun passie voor darten en horeca mooi samen. Bekende Nederlandse darters als Jermaine Wattimena en Jelle Klaassen zijn al gezien in deze sportieve nieuwe Arnhemse hotspot. 

Hoewel Marije studeerde voor sociaal pedagogisch medewerker en Joshua beroepsmilitair was, hebben beide de nodige horeca-ervaring opgedaan. Zo was Joshua bedrijfsleider bij het onlangs gesloten Café Stout en werkte Marije bij restaurant Dino’s. “Horeca loopt eigenlijk als een rode draad door ons leven”, vertelt Joshua. “We vinden het allebei het allerleukst om met mensen te werken en hebben elkaar ook in de horeca ontmoet.”

Door hun passie voor dit vak besloot het stel zo’n drie jaar geleden om een eigen cateringbedrijf op locatie op te richten. Zo zijn de twee elk jaar van half december tot half april druk met het verzorgen van maaltijden voor gasten in een skigebied. “Dat werk willen we blijven doen, en is prima te combineren met Dubbel10.”

Joshua en Marije
Foto: Linda Pol

Girl power tijdens de Ladies Night

Joshua dart al een hele tijd. “Het was de verbindende factor met mijn vader. We hadden een periode iets minder contact. Om elkaar toch te zien, spraken we af om een keer in de zoveel tijd een potje te darten.” Marije en Joshua zitten beiden in een Arnhems dartteam. Toen Marije een relatie met Joshua kreeg, wilde ze ook wel eens proberen een pijltje te gooien. En ze bleek talent te hebben! Zo won de Arnhemse verschillende prijzen en werd ze vorig jaar zelfs Nederlands kampioen.

“Ik zou graag meer vrouwen aan het darten krijgen”, vertelt ze. “Ik zie regelmatig vrouwen die meegaan om hun partner te zien spelen, maar het stiekem zelf ook wel eens willen proberen. Vaak durven ze dat niet, omdat ze bijvoorbeeld bang zijn dat ze de punten niet goed optellen of dat het te lang duurt.” Dubbel10 speelt hierop in door een keer in de twee weken een Ladies Night te organiseren. “Op zo’n avond geef ik clinics, waarbij ik vertel over de juiste techniek en houding. Ook komt er een lesje rekenen aan bod.”

Professionele aanpak

Doordat Dubbel10 verschillende toernooien organiseert en veel dartteams uit de buurt wekelijks komen trainen, wordt het dartcafé al goed bezocht. En dat is altijd een gezellige boel, vertelt Marije. “De dartwereld voelt als een soort dorp. Iedereen kent elkaar of heeft wel eens van elkaar gehoord.” Volgens Joshua zijn er maar weinig plekken als Dubbel10 in de omgeving. “Wij hebben het professioneel aangepakt. We hebben twaalf dartbanen met de officiële afmetingen en alles is gemaakt van goed materiaal. Dat is de reden dat veel dartteams hier komen trainen. Uit Arnhem, maar bijvoorbeeld ook uit Ede en Doetinchem.”

Ook een aantal bekende darters als Jermaine Wattimena, Kim Huybrechts en Jelle Klaassen hebben al een bezoekje aan Dubbel10 gebracht. “En ook een talentvolle jeugdspeler als Owen Roelofs is al langs geweest”, vertelt Marije. “Het lijkt ons heel leuk om binnenkort een eigen jeugdteam starten. Er loopt zo ontzettend veel jong talent rond.”

Joshua en Marije
Foto: Linda Pol

Gratis potje darten

Dubbel10 biedt niet alleen een plek aan darters om te trainen, ook niet-darters die het leuk vinden om af en toe een pijltje te gooien, zijn meer dan welkom. “Het gebruik van de dartbanen is gratis en je kunt bij ons gratis een setje pijlen huren. Weer eens een keer wat anders dan een potje poolen of tafelvoetbal”, lacht Marije. En zo’n middagje of avondje darten is natuurlijk niet compleet zonder de bijbehorende hapjes en drankjes. Daarom heeft Dubbel10 een aantal tosti’s en borrelhapjes op de kaart staan. “In de toekomst willen we dat uitbreiden naar een uitgebreide lunchkaart.”

Joshua en Marije
Foto: Dubbel10

Nog meer locaties van Dubbel10?

En het stel denkt niet alleen aan het uitbreiden van de menukaart, maar ook aan het uitbreiden van het concept naar meer locaties. “Ik zie dat in de toekomst wel voor me”, vertelt Marije. “Ik denk dat een concept als Dubbel10 nog niet echt bestond, maar dat er wel behoefte aan is.” Het belangrijkst voor nu vinden Marije en Joshua dat mensen zich welkom voelen als ze bij Dubbel10 binnenwandelen.

“Ons concept is laagdrempelig en we hebben geprobeerd een huiselijke sfeer te creëren”, vertelt Joshua. “We hopen dat mensen een gezellige tijd hebben als ze hierheen komen en wij maken het ze graag naar hun zin. Een goede verzorging van onze gasten staat bij ons altijd voorop.”

Lees ook

Ton van Topslapen stopt ermee maar hangt zijn accordeon nog niet in de wilgen

Nooit te beroerd voor een mopje muziek. Of een goed gesprek over slapen en wat je zoal verder in een...
Milou en Marlous van Mimint

Milou van Mimint: ‘Ik begon met 2 potjes honing en 4 zakken havermout’

De biologische buurtwinkel Mimint is alweer zes jaar in Arnhem te vinden. De winkel verkoopt biologi...

Ice of the Tiger, Rianne maakt de lekkerste schaafijs cocktails

Rianne Hoeve (30) woont al haar hele leven in Arnhem en heeft afgelopen zomer iets verrassends onder...

Meer over Dartcafé Dubbel10 ontdekken?

Dartcafé Dubbel10

Gesloten16:00 - 00:00

Varkensstraat 41, Arnhem

  • Wil jij een 'Nieuw in Arnhem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Arnhem.

adv.