Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Minder leuk nieuws: schokkende cijfers over luchtvervuiling in Arnhem

Door Brechtje van Dam 18 september 2017

Inwoners van de provincie Gelderland en dan vooral inwoners van Arnhem en Nijmegen hebben te maken met slechte luchtkwaliteit. Gemiddeld staat het inademen van de lucht in de provincie gelijk aan het roken van zes (!) sigaretten per dag, schrijft de Gelderlander.

400 dagen

En dit is nog niet alles: er wordt zelfs gesteld dat een inwoner van Arnhem gemiddeld 374 dagen eerder dood gaat door deze luchtvervuiling. Deze cijfers hadden nog schokkender kunnen zijn, want de luchtvervuiling in Gelderland is de laatste jaren juist afgenomen. De luchtvervuiling wordt met name veroorzaakt door verkeer. Je ziet dan ook dat de meest vervuilde plekken in onze provincie vaak in steden te vinden zijn.

Wat kunnen we er aan doen?

De GGD stelt voor om ‘s nachts de snelheid op snelwegen terug te brengen om de luchtvervuiling terug te dringen. Ook willen ze scooters en snorfietsers overal van het fietspad weren. Hoe reëel deze plannen zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar hopelijk wordt de luchtkwaliteit in onze mooie stad snel een stuk beter! We zijn in ieder geval goed op weg.

Meer over

Nieuws

adv.