Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Megapiratenfestijn in het GelreDome: dit is handig om te weten

Door Jolinda van Alfen 4 december 2019

Zijn jullie er al klaar voor? De fans van Nederlandstalige muziek kunnen vast niet meer wachten. Wij hebben wat praktische tips voor het Megapiratenfestijn in het GelreDome op zaterdag 7 december.

Jeroen van der Boom vervangt de door ziekte gevelde Jan Smit. Het festival is vrijwel uitverkocht. Er zijn nog slechts een paar kaarten te koop. Natuurlijk zijn diverse grote namen uit de Nederlandstalige muziek van de partij. Van Frans Bauer tot Gerard Joling, van Snollebollekes tot Mooi Wark en van Jannes tot Jan Keizer & Anny Schilder.

Hoe laat begint het feest?

Je kunt ’s middags al genieten van Nederlandstalige deuntjes op het buitenplein van het GelreDome. Vanaf 15.00 uur is RadioNL aanwezig om de bezoekers te vermaken. De zaal gaat om 17.45 uur open. Om 18.00 uur begint het RadioNL Jaaroverzicht. Het Megapiratenfestijn gaat om ongeveer 18.45 uur van start en duurt tot circa 23.00 uur.

Vervoer en parkeren

Kom je met de auto dan is het goed om te weten dat er bij en rondom GelreDome meerdere parkeerplaatsen zijn. Vanaf de parkeerplaatsen Rijnhal en Ohra kun je lopend naar GelreDome.

Volg de bebording en tekstwagens. Zo ben je het snelst bij GelreDome.

Soorten parkeerkaarten

Er zijn verschillende soorten parkeerkaarten voor parkeren bij het GelreDome. We zetten ze op een rij:

P-Guarantee PLUS: Euro 27,50 (incl. fee)

Na afloop van een evenement wil iedereen tegelijk naar huis waardoor het enige tijd duurt voordat iedereen weer op weg is. Met dit ticket parkeer je nabij de uitrit van het GelreDome parkeerterrein. Zo ben je sneller op weg naar huis!

P-Guarantee: Euro 19,50 (incl. fee)

Wil je verzekerd zijn van een parkeerplaats op P-GelreDome? Bestel dan een ‘Guarantee Ticket’. Deze geeft tot 15 minuten voor aanvang van de show een garantie op parkeerplaats P1 GelreDome.

P-Bezoekers: Euro 12,50 (incl. fee)

P-Bezoekers kost Euro 12,50 online en op het parkeerterrein Euro 15,-. Een P-Bezoekers ticket geeft je toegang tot een parkeerplaats die op dat moment in gebruik is. Dit ticket geeft geen garantie tot de parkeerplaats P-GelreDome. Let op: Het kan zijn dat je bij extreme drukte moet uitwijken naar omliggende parkeerterreinen. Volg de gele borden naar de parkeerplaatsen.

P-Mindervaliden: €12,50 (incl. fee)

Mindervaliden kunnen parkeren bij P-1 GelreDome. Geef bij de verkeersregelaars en parkeerstewards aan dat je wilt parkeren op een invalide parkeerplaats. Zij zullen indien mogelijk een plaats dicht bij GelreDome toewijzen. Een plaats nabij de ingang kan niet gegarandeerd worden.

Met de trein en bus

Kom je met de trein dan is het handig om te weten dat er zowel pendel- als stadsbussen rijden richting GelreDome. Er zijn medewerkers van het OV die je naar de pendelbussen verwijzen. De pendelbussen bevinden zich aan de centrumzijde van het station. Vanaf 14.00 uur rijden er pendelbussen van en naar GelreDome. Een pendelbuskaartje kost € 5,50 (retour) en is te koop op het station. Op zaterdag 7 december rijden er tussen Nijmegen en Oss een geen treinen. De NS zet hiervoor bussen in tussen deze steden.

Op het stadsbusperron vertrekken elk kwartier bussen die langs GelreDome komen. Dit is lijn 7 richting Rijkerswoerd. Je stapt uit bij de halte Batavierenweg, waar je GelreDome rechts van je ziet liggen.

 

adv.