Let op: op 28 mei staakt NS en dit merk jij ervan

Door Jolinda van Alfen 22 mei 2019

Hè, balen! De vakbonden hebben een grote staking aangekondigd in het openbaar vervoer. Werknemers van de NS staken op dinsdag 28 mei de hele dag om actie te voeren voor een beter pensioen.

Oke er rijden waarschijnlijk geen treinen van de NS, maar hoe zit het met de bussen? In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en grote delen van het land ligt ook het stadsvervoer op 28 mei de hele dag het werk neer. In Arnhem rijden de bussen van Connexxion die dag wel gewoon, maar moet je met de trein, dan zou het zomaar kunnen dat die niet rijdt. De spoorwegen bekijken op dit moment wat de gevolgen zijn van het staken en hoe ze reizigers zo goed mogelijk kunnen informeren.

Alleen in Utrecht (Keolis en Qbuzz), op de Veluwe (Keolis), in de Achterhoek en Rivierenland (Arriva) en in Lelystad en omgeving (Connexxion) wordt niet gestaakt. In Utrecht en Gelderland rijden waarschijnlijk dus wel bussen. Toch is dit niet honderd procent zeker, lezen we op de website van Connexxion.

‘Zeer ingrijpend’

De NS betreurt de aangekondigde 24-uursstaking op het spoor. “Dit zou zeer ingrijpend zijn voor onze reizigers. Zij worden hiermee de dupe van een conflict waar NS geen partij in is”, laat de vervoerder weten in het AD.

Check je reisplanner

Moet je toch Arnhem verlaten? Check dan even goed de NS-reisplanner! Daar kun je zien of het openbaar vervoer rijdt op de plek waar jij naartoe moet, en vind je informatie over eventueel vervangend vervoer.

Lees ook:

5 x emoties die je ervaart als je alweeeeer vertraging met de trein hebt

We know: een trein die vertraging heeft is zo'n slecht begin van je dag. Sta je dan met je goede ged...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.