Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip: toffe dansfilm over en door Arnhem te zien op tv

Door Jolinda van Alfen 14 januari 2020

Misschien heb je de film We Arnhem al eens gezien, een prachtige dansfilm met een soort ode aan Arnhem door dans. Dit project van dansers Alberto Villanueva Rodríguez en Jurriën Schobben heeft een vervolg gekregen. Vanavond is the making of ‘We Arnhem, chapter II’ te zien bij Omroep Gelderland.

Waarom deze dansfilm?

Alberto en  Jurriën Schobben zijn collega’s bij Introdans, en sloten Arnhem in hun hart. Ze besloten dat ze wat terug willen doen voor de stad en maakten een choreografie die werd uitgevoerd en gefilmd op verschillende plaatsen in Arnhem. In deel 1 ligt de nadruk op de historische kant en mooie plekken van Arnhem. Je kunt hem hier bekijken. 

Deel twee

Deel 2 is een dansfilm die gaat over vrijheid, wederopbouw en veerkracht van de stad Arnhem. Afgelopen maandag ging de film in première in Focus Filmhuis tijdens een eenmalige vertoning. Dit vervolg heeft meer dansers, is opgenomen op meer locaties, en er is samengewerkt met onder meer Het Gelders Orkest, een actrice van Toneelgroep Oostpool. De zeearend van Vitesse was ook nog op de set!

Hoe dit allemaal in zijn werk ging, dat kun je dus vanavond zien. The making of ‘We Arnhem, chapter II’ is te zien op dinsdag 14 januari om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Alvast een voorproefje:

Meer over

Doen Nieuws

adv.