Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intertoys definitief failliet; dit gebeurt er met de vestigingen in Arnhem

Door Brechtje van Dam 21 februari 2019

Waar vorige week Intertoys nog uitstel van betaling aanvroeg, is de winkelketen vandaag (21 februari) helaas failliet. Dat is ontzettend balen natuurlijk, maar de vier winkels in Arnhem blijven voorlopig nog wel open.

Ook voor de Intertoys in de Hanzestraat, Kronenburgpassage, Jansstraat en Heerlenstraat in Arnhem geldt het faillissement. De winkels van honderd Nederlandse franchisers vallen buiten het faillissement. Op de website van de Gelderlander lezen we dat het voor de ruim 3000 werknemers van Intertoys ook een zwarte dag is: voor hen is ontslag aangevraagd. De winkels blijven voorlopig wel gewoon open: tot die tijd blijft het personeel aan het werk. Er wordt druk gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart.

Concurrentie

Volgens Roland Armbruster, CEO van Intertoys, staat ook een marktleider in speelgoed zoals Intertoys onder de ‘huidige marktomstandigheden’ voortdurend onder druk. Door de felle concurrentie van winkels zoals Action en Kruidvat zag Intertoys hun verkopen in tien jaar tijd halveren.

Let op: cadeaubonnen van Intertoys zijn nog tot en met zondag in te wisselen. Daarna, wegens het faillissement, waarschijnlijk niet meer.

Meer over

Nieuws

adv.