Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Arnhem komt een nieuwe natuurbegraafplaats

Door Brechtje van Dam 20 augustus 2019

Een natuurbegraafplaats is een plek waar graven in een natuurlijke omgeving worden gerealiseerd. De natuurbegraafplaatsen maken een opmars in Nederland omdat veel mensen het een prettig idee vinden om begraven te worden in een bos- of parkachtig landschap. Ook Arnhem volgt in de trend want onze stad krijgt een nieuwe natuurbegraafplaats.

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Aan de rand van Arnhem, dichtbij Schaarsbergen, vind je het abdij Koningsoord. In 2016 maakten de zusters van de abdij hun plannen voor de ontwikkeling van een natuurbegraafplaats: de Natuurbegraafplaats Koningsakker. Arnhem heeft hiermee een primeur! Want het is de eerste keer dat in Europa een kloostergemeenschap zich inzet om zo’n stuk landbouwgrond te transformeren naar een duurzaam natuurgebied met ruimte voor graven.

natuurbegraafplaats arnhem Koningsakker
fotocredit: M. Koops

Open voor publiek

Op zaterdag 31 augustus zetten de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord de deuren van hun nieuwe begraafplaats Koningsakker voor het eerst open. Die dag is de begraafplaats open voor publiek en kun je deelnemen aan een rondleiding door dit bijzondere natuurgebied.

Levensonderhoud

Kloosters moeten voorzien in hun eigen levensonderhoud. Dat geldt dus ook voor de zusters van abdij Koningsoord. Daarom hebben ze hun leven van gebed gecombineerd met dit werk. De akkergrond die nu wordt gebruikt voor de begraafplaats hebben ze zelf geregeld. Bovendien sluit volgens de zusters het runnen van een begraafplaats als deze goed aan op het kloosterleven.

natuurbegraafplaats arnhem Koningsakker
fotocredit: M. Koops

Het adres van de begraafplaats is Sportlaan 25 in Arnhem. Zaterdag 31 augustus is iedereen welkom. Meer weten? Check de website.

Meer over

Nieuws

adv.