Toneelgroep Oostpool neemt het Stadstheater over en jij kunt erbij zijn

Aangeboden door Toneelgroep Oostpool 5 april 2019

Drie dagen lang zijn ze bij het Stadstheater Arnhem de regie kwijt. De teugels komen dan tijdelijk in handen van Toneelgroep Oostpool. Tijdens het Oostpool Weekend op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april maak je kennis met nieuwe voorstellingen, talentvolle makers en de achter-de-schermen werkprocessen van Oostpool. Dit staat er allemaal op het programma. 

Het Oostpool Weekend is het ideale moment om laagdrempelig kennis te maken met de wereld van theater en de processen die daarbij horen. Je kunt voorstellingen bekijken maar krijgt bijvoorbeeld ook de kans om een lezing te volgen en een masterclass bij te wonen.

oostpool weekend arnhem stadstheater
fotocredit: Bas de Brouwer

Meekijken met de acteurs

Artistiek directeur en regisseur Marcus Azzini trapt het weekend af op donderdag 18 april met een masterclass. Vanaf 20.30 uur gaan de deuren open voor publiek en maak je kennis met Marcus’ werkwijze. Met een groep gedreven acteurs die – net als hij – een passie hebben voor theater gaat hij met hen een poging doen tot het vinden van persoonlijke en lichamelijke verbinding in een tekst. Hoe vertel je een verhaal? Hoe leg je de nadruk op de inhoud? En hoe geef je de inhoud vorm? Op deze vragen zoekt Marcus samen met de acteurs een antwoord.

oostpool weekend arnhem stadstheater

Laatste kans om Bambi te zien!

Heb jij je altijd al afgevraagd waarom sprookjes eindigen met ‘ze leefden nog lang en gelukkig’? Dan wil je deze satirische voorstelling van Bambi dus echt niet missen. Het eens zo onschuldige hertje neemt de regie. Letterlijk. In Sarah Moeremans’ versie van het beroemde sprookje is Bambi een professioneel slachtoffer met martelaar-aspiraties. Als dat niet intrigerend is, weten wij het ook niet meer. De voorstelling is te zien op vrijdag 19 en zaterdag 20 april.

In Bambi’s Jagerscafé (zaterdagmiddag) schuiven prominente gasten aan die hun kijk op de rol van daders en slachtoffers, en de verstoorde houding tussen mens en natuur verduidelijken. Reserveer je plekje in het jagerscafé als je eens lekker wilt morrelen aan je moreel kompas. Het Jagerscafé is gratis. Het aantal plaatsen is wel beperkt, dus reserveer je plek.

oostpool weekend arnhem stadstheater

Na uitverkocht Amsterdam, Don Caravaggio exclusief in Arnhem!

Don Caravaggio, de nieuwste en bejubelde voorstelling van de jonge regisseur Charli Chung, is te zien op vrijdagavond. Deze voorstelling komt speciaal voor dit weekend naar Arnhem en is verder alleen in Amsterdam te zien. Een unieke kans dus. Don Caravaggio is een stuk over de ontembare levensdrift van een kunstenaar en de duistere onderkant van de menselijke ziel.

oostpool weekend arnhem stadstheater
Don Carvaggio. Fotocredit: Bas de Brouwer

Lezing met onder andere Rick Paul van Mulligen

De vroege zaterdagavond maak je kennis met de cast van Small Town Boy tijdens een unieke lezing. Het stuk staat onder regie van Marcus Azzini en is deze zomer te zien tijdens de Pride in Amsterdam. Het stuk vertelt het verhaal van een jongen van het platteland die zich niet herkent in de opgelegde wereld waarin hij opgroeit. Op de vlucht voor repressie en het gebrek aan erkenning, vertrekt hij naar de grote stad. Het is volop genieten in deze nieuwe wereld, maar een leven vol persoonlijke , politieke en seksuele vrijheid blijkt ook complex.

oostpool weekend arnhem stadstheater
fotocredit: Bas de Brouwer

Burning Butterfly

Meteen daarna neemt Annica Muller de kleine zaal over met haar voorstelling Burning Butterfly. Burning Butterfly is een (solo-)voorstelling over het nachtelijke leven in stripclub La Luna: een theatrale vertelling gebaseerd op autobiografische verhalen en interviews met ex-collega’s die laveert tussen fictie en documentaire, waarin de schoonheid en lelijkheid van het geromantiseerde doch grillige nachtleven vorm krijgen. Een prachtige afsluiter van het weekend.

Hoe kun je erbij zijn?

Door een kaartje te kopen natuurlijk! Voor meer details over het hele programma en om kaarten te kopen voor een voorstelling, kijk je hier. Koop je een kaartje voor één van de betaalde programmaonderdelen tijdens het Oostpool Weekend in het Stadstheater Arnhem, dan kost een kaartje voor Bambi slechts € 15,- (i.p.v. € 25,19).


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Toneelgroep Oostpool. Meer over Toneelgroep Oostpool ontdekken?

Toneelgroep Oostpool theaters

Nieuwstraat 58, Arnhem

Bekijk meer:theaters

adv.