Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Man (73) overleden na mishandeling door jongeren in Spijkerstraat UPDATE

Door Jolinda van Alfen 29 oktober 2020

Een groepje jongeren heeft gisteravond, woensdag 28 oktober, een oudere man (73) zodanig mishandeld dat hij moest worden gereanimeerd. Zo meldt de Gelderlander. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij enkele uren later overleden. Er zijn vijf jongeren aangehouden.

Over de aanleiding van de mishandeling is nog niets bekend. Rond 21.20 uur hebben vijf jongeren de man in elkaar geslagen in de Spijkerstraat ter hoogte van de Prins Hendrikstraat. De jongeren vluchtten richting treinstation Velperpoort. De daders hadden volgens een burgernetbericht zwarte kleding aan. Ook droeg één van de jongens een trui met witte capuchon.

Foto: ANP

Fiets

Midden op straat lag na de mishandeling een fiets. Mogelijk is die van de man. De politie heeft een groot onderzoek gedaan en de omgeving van het plaats delict werd ruim afgezet.

Aanhouding

De jongeren die van de mishandeling worden verdacht, zijn donderdagmiddag aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Rozendaal en vier minderjarigen (een uit Rozendaal, twee uit Westervoort en een uit Arnhem). De jongens zullen nader worden gehoord over de toedracht en ook over het motief, aldus de politie.

Ziekenhuis

Op beelden van De Gelderlander is te zien dat de man met een ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Hij verkeerde in kritieke toestand. De politie meldde donderdagochtend dat de man enkele uren na de mishandeling is overleden.

Lees ook

Roken op het station: zoveel boetes zijn er vorig jaar uitgedeeld in Arnhem

Roken op het station? Vergeet het maar! Vanaf 1 oktober geldt op alle treinstations in Nederland een...

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Arnhem

De gedeeltelijke lockdown heeft nog niet gezorgd voor een daling in het aantal positief geteste Nede...

Meer over

112 Nieuws

adv.