Goed nieuws over het dumpen van restafval in Arnhem

Door Brechtje van Dam 11 juni 2018

Er is al zo vaak gedoe geweest over restafval dumpen. Eerst moest het met een pasje in de ondergrondse container, toen was het pasje ineens niet meer nodig. Daarna begon de discussie over betalen per afvalzak in plaats van een vast bedrag per jaar als afvalbelasting. Toen ging dat toch niet door. En toen weer wel. En nu dan? 

Voor de Arnhemmers die tegen het plan zijn om per afvalzak te betalen hebben we goed nieuws. Dat plan gaat namelijk niet door. Althans, voorlopig dan. We kunnen in ieder geval tot 2019 gewoon ons afval kwijt in ondergrondse containers zonder per zak te betalen en zonder een afvalpas te gebruiken.

Diftar

Het originele plan was dat er per 1 januari 2019 een nieuwe regeling werd ingevoerd, namelijk Diftar. Hierbij zou je per zak van restafval moeten afrekenen. Veel Arnhemmers waren echter tegen het plan. Het weggooien van een afval zak zou ongeveer 1,60 euro per vuilniszak gaan kosten.

Uitstel

Het idee van Diftar is dat de hoeveelheid restafval wordt teruggedrongen omdat mensen bewuster met hun afval omgaan. De wethouder milieu van Arnhem geeft echter aan dat het plan voorlopig wordt uitgesteld. Dat is begin 2018 ook al gebeurd.

Meer over

Nieuws

adv.