Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws: eindelijk is de huizenprijs in Arnhem minder hard gestegen

Door Jolinda van Alfen 13 januari 2020

We hebben goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws (voor woningzoekers) is dat de huizenprijzen nog altijd stijgen. Het goede nieuws? Dat ze niet meer zo hard stijgen als afgelopen maanden. 

In het laatste kwartaal van 2019, dus van oktober tot en met december, steeg de gemiddelde huizenprijs in Arnhem met 6% ten opzichte van vorig jaar. Dat is een minder hoge stijging dan in de voorgaande kwartalen. Vanaf het tweede kwartaal van 2018 zijn de huizenprijzen nooit met minder dan 6% gestegen, blijkt uit cijfers van NVM. In het laatste kwartaal van 2018 stegen de prijzen zelfs met 9,5% ten opzichte van het jaar daarvoor!

Zo zit het landelijk:

Dat de huizenprijzen in Arnhem met 6% stegen, is tegen de landelijke trend in. In het vierde kwartaal van 2019 steeg de gemiddelde verkoopprijs in heel Nederland van een koopwoning naar 326 duizend euro. Dat is een toename van 8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Krapte op de woningmarkt

Nergens in Nederland dáálden de gemiddelde verkoopprijzen. Volgens de makelaarsvereniging neemt de krapte op de woningmarkt toe. Dat is in Arnhem helaas niet anders, hoewel het tekort in het laatste kwartaal van 2019 minder groot was dan in de het kwartaal daarvoor. Er staan minder woningen te koop, maar de prijzen stijgen door de grote vraag flink door. Voor ‘Jan Modaal’ is er daardoor steeds minder keuze, schrijft de organisatie in een persbericht.

Gemiddelde verkoopprijs

Benieuwd wat nu de gemiddelde verkoopprijs is in Arnhem. Dat is 267.000 euro in het laatste kwartaal van 2019. Ter vergelijking dat was eind 2018 maar liefst 252.000 euro en aan het begin van 2018 nog 231.000 euro.

Lees meer over wonen in Arnhem:

Wonen in een monument: 10 x deze huizen zijn nu te koop in Arnhem

Vroeger was echt niet alles beter, maar als je van oude architectuur of bouwstijlen houdt, dan gaat ...

9 x huurhuizen in Arnhem onder de 1000 euro

Wil jij een mooi huisje huren in Arnhem maar ben je niet met een gouden lepel in je mond geboren? Ge...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.