Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eurovisiesongfestival: Arnhem levert het bidbook in en wij zijn erbij (VIDEO)

Door Jolinda van Alfen 10 juli 2019

Het Eurovisiesongfestival houdt Nederland al een tijdje bezig: want waar gaat het plaatsvinden? Natuurlijk denken wij dat Arnhem er met de winst vandoor gaat, maar er doen meerdere steden mee. Vandaag, woensdag 10 juli, kon elke stad uiterlijk om 12.00 uur een zogenaamd bidbook inleveren in Hilversum – en natuurlijk waren wij er bij. Een ietsiepietsie te laat.

De bus met de Arnhemse delegatie stond namelijk in de file. Gelukkig was de NPO zo flexibel om eerst de andere steden hun presentatie te laten doen. Dus Den Bosch, Maastricht, Utrecht en Rotterdam gingen Arnhem voor en leverden het bidbook in. Hierin beschrijft elke stad wat zij te bieden heeft en hoeveel men wil meebetalen aan de organisatie.

De sterke punten van Arnhem zijn met stip op 1: het Gelredome. Dit is veruit het grootste stadion van alle steden. Dus dan kunnen er lekker veel toegangskaarten worden verkocht. Dat drukt de kosten mooi. Verder staat Arnhem niet alleen, maar krijgt steun van de regio en de provincie. Handig! De logistiek is ook geen punt, we hebben zelfs duurzame waterstofbussen. En wat de hotelbedden betreft, ook daarin staat Arnhem regionaal sterk. Wij hebben ook nog eens de mooiste slogan: ‘Celebrate freedom’.

Er zijn trouwens al veel steden afgehaakt… Lees dit artikel maar:

3 down; 4 to go! Arnhem gaat voor de winst van het songfestival

De gemeenteraad van Arnhem is om en grote concurrent Amsterdam haakt af. Arnhem maakt steeds meer ka...

Voor de vijfde keer in Nederland

Het is in 2020 de vijfde keer dat het Eurovisiesongfestival in Nederland wordt gehouden.

  • 1958 – in Hilversum
  • 1970 –  in Amsterdam
  • 1976 – in Den Haag
  • 1980 – in Den Haag
  • 2020 – wat ons betreft in Arnhem!

We zullen het alleen even moeten afwachten. Op basis van het bidbook neemt de organisatie samen met de EBU een besluit waar het festival wordt georganiseerd. In augustus moet officieel bekend worden gemaakt welke stad het Eurovisiesongfestival van 2020 mag organiseren. Spannend!

Lees ook:

Welkom! 10 x waarom het Eurovisie Songfestival naar Arnhem moet komen

Duncan did it! Wat zijn we met z'n allen supermega trots op hem, voor het eerst in 44 jaar heeft ons...

adv.