Deze fietsenstalling gaat verdwijnen (en hier kun je naar uitwijken)

Door Brechtje van Dam 9 juli 2018

Je zou het bijna vergeten als je in het centrum of in Arnhem Zuid woont, maar ons Centraal Station heeft ook nog een achteringang. Die vind je aan de Sonsbeekzijde van het station, op de hoek van de Burgemeesterswijk. Daar stond altijd zo’n superhandige fietsenstalling, maar die gaat dus verdwijnen. En nu?

De onbewaakte fietsenstalling aan de Amsterdamseweg bij het station was altijd al een tijdelijke oplossing. Het kavel waar de stalling op staat, is namelijk al jaren te koop. Nu is het gebied aangeschaft door een bedrijf en zal er een kantoorpand gebouwd worden. De fietsenstalling gaat dus vanaf 22 augustus sluiten.

En nu?

Het is misschien even wennen wanneer je al jaren gebruik maakt van deze stalling direct tegenover de ingang van het station. Maar er zijn een hoop alternatieven in de omgeving.

Onder het Cito-gebouw

Er is nog een fietsenstalling aan de Sonsbeekzijde, namelijk onder dat grote Cito-gebouw direct naast het station aan de Amsterdamseweg. Deze is wel bewaakt overigens, ook wel zo prettig.

Onder de stationshal

Dan heb je natuurlijk ook nog de grote bewaakte fietsenstalling aan de Centrumzijde van het station. Goed, je moet er even omheen fietsen. Maar je fiets staat veilig en droog, en er is altijd plek.

Beide fietsenstallingen helemaal gratis gebruik van maken mits je een OV-kaart hebt. Daarnaast gaat de gemeente zich maximaal inspannen voor extra gratis fietsenstallingen aan de Sonsbeekzijde. Ze gaan ook bekijken of het mogelijk is om een fiets langer dan 24 uur gratis in de bewaakte stallingen te zetten, nu is een dag nog het maximum.

Gele Rijdersplein

Dan heb je natuurlijk nog de andere bewaakte fietsenstallingen in Arnhem, waaronder die aan het Gele Rijdersplein. Je fiets staat niet droog, maar wel veilig. Je loopt bovendien in 5 minuten naar het station, en als je een luie dag hebt kun je zelfs de bus pakken van Willemsplein naar het Station (of als het regent 😉 )

Meer over verkeer in Arnhem:

shared space arnhem steenstraat fietsen verkeer

Is Arnhem eigenlijk wel fietsvriendelijk?

Nederland is zo ongeveer hét fietsland van de wereld. Ondertussen krijgen fietsers toch maar weinig ...
gevaarlijke oversteekplekken

7x dit zijn gevaarlijke oversteekplekken in Arnhem

Je kijkt links, rechts, nog een keer links. Mooi; de weg is vrij, je kunt oversteken. En toch word j...
wegwerkzaamheden in juli in arnhem

6x deze wegwerkzaamheden in Arnhem vinden plaats in juli

Misschien heb je het al gemerkt: er staan een hoop werkzaamheden gepland voor deze maand. De weg is ...

Meer over

Nieuws

adv.