Decathlon gaat voor duurzaamheid met zonnepanelen op de Rijnhal

Aangeboden door Decathlon 8 april 2019

Bij sportwinkel Decathlon hebben ze duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom worden dit voorjaar op de markante Rijnhal in Arnhem zonnepanelen geplaatst. Maar dat is niet het enige dat Decathlon doet om bij te dragen aan een duurzame wereld. Lees hier meer over hoe duurzaam Decathlon Arnhem te werk gaat.

Het doel van Decathlon is het toegankelijk maken van het plezier en de voordelen van sport voor iedereen, en dat op een duurzame manier. Dat gebeurt bij het bedrijf op veel verschillende manieren. Zo kopen ze bijvoorbeeld duurzame elektriciteit in en worden winkels waar mogelijk voorzien van zonnepanelen. Zoals onze Arnhemse Rijnhal! Daarnaast is de Rijnhal aangesloten op het Arnhemse stadswarmtenet. Een warmtenet met restwarmte draagt bij aan een schone, gezonde en duurzame regio, zonder dat de energierekening voor de eindgebruiker stijgt.

Duurzaamheid van producten

De grootste impact die een winkel als Decathlon heeft op het milieu is natuurlijk via de producten die verkocht worden. Daaraan werken ze bij Decathlon door te focussen op eco-design in hun producten. Dat houdt in dat de producten hun hele levensduur lang minder belastend zijn voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van gerecyclede materialen, duurzame katoen en duurzamere productiemethoden. Decathlon biedt nu al 250 ecodesign producten aan die op deze manier zijn ontworpen en ontwikkeld.

Decathlon Arnhem duurzaam zonnepanelen Rijnhale
fotocredit: Decathlon

Milieulabels

Wat ook cool is: op de website van Decathlon kun je van een deel van de producten zien wat de milieu-impact is dankzij het ‘milieulabel’. Deze score voor de milieu-impact van het product van een A (de beste keuze) tot een E (de slechtste keuze) maakt inzichtelijk welke producten in een vergelijkbare categorie minder belastend zijn voor het milieu. Zo kunnen ze binnen het bedrijf ook goed kansen zien om producten te verbeteren op het gebied van duurzaamheid. Decathlon is de eerste retailer die deze ‘milieu-labeling’ vrijwillig en op deze schaal toepast.

Verpakkingen

Een grote belasting voor het milieu zijn verpakkingen van allerlei producten. Daar zijn ze zich bij Decathlon ook bewust van. Daarom worden alle plastic en papieren verpakkingen in de winkels gescheiden, om de ecologische footprint te minimaliseren.  Maar denk bij reststromen ook aan producten die een klein defect hebben en niet meer als normaal product verkocht kunnen worden in de winkel. Deze producten waren vroeger een last voor een bedrijf, maar tegenwoordig een kans!

2e kans

Deze producten krijgen namelijk een tweede leven met het ‘2e kans’ project van Decathlon. In Arnhem doen ze dit met een Rijnhal ‘2e kans markt’, waar op enkele zaterdagen in het jaar juist die producten tegen een stuk lagere prijs worden verkocht. Een win-win situatie voor de klant en het bedrijf dus!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Decathlon. Meer over Decathlon ontdekken?

Decathlon sportwinkels

Nu gesloten10:00 - 18:00

Olympus 1, Arnhem

Bekijk meer:sportwinkels

adv.