Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De flappentap verandert in Arnhem in een knalgele Geldmaat: dit is wat je daarover moet weten

Door Jolinda van Alfen 18 juni 2019

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort allemaal uit het straatbeeld en daar komen knalgele exemplaren voor terug. Ook de naam van de flappentap verandert: contant geld halen we straks uit de Geldmaat. Wat dat allemaal inhoudt voor de geldautomaten in Arnhem, leggen we je graag even uit.

Wat verandert er?

De drie grootbanken willen hun eigen geldautomaten inruilen voor één algemeen exemplaar. Die plannen werden twee jaar geleden al aangekondigd. Afgelopen week werd de eerste nieuwe Geldmaat onthuld. Geen ING-oranje meer, geen ABN-groen en ook geen RABO-blauw, maar een bankonafhankelijke flappentap met een vrolijke gele kleur.

Tekst gaat verder na de afbeelding.

Waarom?

Simpel: omdat de kosten voor de unieke, afzonderlijke flappentappen te hoog oplopen. En dat is logisch, omdat we met elkaar steeds minder geld opnemen en meer en meer met onze pinpas afrekenen. Daarbij rijzen de beveiligingskosten de pan uit door alle plofkraken. Door nu samen één gezamenlijke automaat te lanceren, hopen ABN, ING en de Rabo de opgelopen kosten te drukken en een kaalslag te voorkomen.

Oké, en wat hebben wij daaraan?

Nou, dat al die flappentappen straks geel kleuren, maakt het niet alleen voor iedereen herkenbaar, maar ook in veel opzichten heel makkelijk. Want ongeacht bij welke bank je zit, bij elke Geldmaat is het straks voor iedereen mogelijk om geld uit de muur te halen. Bovendien hoeven we geen nieuwe pinpassen aan te vragen, want we houden gewoon onze eigen bankkaarten. Ook  kunnen we zo vaak en zoveel geld opnemen als ons saldo en pinlimiet toestaat. En, heel handig: alle automaten werken hetzelfde.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

En wanneer gaat dit in Arnhem allemaal gebeuren?

Het nieuwe geldautomatennetwerk wordt vanaf dit jaar stap voor stap over Nederland verspreid. Voor Arnhem is de planning dat in de periode vanaf 11 juni tot en met 30 september 2020 de oude apparaten geleidelijk worden vervangen door de nieuwe Geldmaat.

Blijven alle pinlocaties behouden?

Dat is nog niet zeker. Wel zullen we de Geldmaat straks vinden op veel plekken waar we nu al geld uit de muur halen. Maar hoeveel flappentappen er door deze geldautomatenmetamorfose worden weggehaald, is niet duidelijk. Het beste hou je deze site in de gaten, daar kun je alle geldmaten op terugvinden

Lees ook:

Bankstel zat? De gemeente komt gratis je grof vuil ophalen in 3 wijken

Je bent je bankstel zat, hebt al een hip nieuw setje op het oog, maar waar laat je de oude? Wat een ...

MAG DAT: 10x regels van de gemeente Arnhem uitgelegd

In de rubriek MAG DAT zoeken wij voor onze lezers uit welke regels en wetten er eigenlijk gelden in ...

Meer over

Nieuws

adv.