Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Arnhem

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog niet gezorgd voor een daling in het aantal positief geteste Nederlanders. 509 Arnhemmers zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Arnhem

In Arnhem zijn er in de afgelopen week 509 mensen positief getest op het coronavirus. Dit waren er vorige week 410, de week daarvoor 308. Het aantal loopt nog altijd op. In totaal zijn er op 27 oktober 2.229 positieve coronatesten geregistreerd in onze stad.

Er zijn vorige week acht mensen in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn er sinds het begin van de corona-uitbraak nu 89 ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus geweest. Het aantal overleden coronapatiënten uit Arnhem vanaf 13 maart tot nu is 35.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Arnhem vanaf 13 maart tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

 

In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de gele lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook

Mag dat? Tanken of een boodschap doen in Duitsland in coronatijd

Even inkopen doen net over de grens en op de terugweg de tank lekker volgooien. Veel Arnhemmers doen...
Harmen Miyagi & Jones

Horecaondernemer Harmen geeft inspirerende tips: ‘Kijk vooral naar wat wél kan!’

Positief blijven bij tegenslagen. Een van de vaardigheden die je als ondernemer moet bezitten. Dit j...

9 x deze winkels in Arnhem missen wij!

Er is een hoop verdwenen in Arnhem wat wij liever niet hadden zien gaan. Het centrum is enorm verand...

adv.