Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona in Arnhem: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM

Door Carin van der Meij 20 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog niet gezorgd voor een daling in het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 410 van hen komen uit Arnhem.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 20 oktober.

Meldingen in Arnhem

In Arnhem zijn er in de afgelopen week 410 mensen positief getest op het coronavirus. Dit waren er vorige week 308 en de week ervoor 136. Het aantal loopt dus sneller op. In totaal zijn er op 20 oktober 1.720 positieve coronatesten geregistreerd in onze stad.

Er zijn vorige week vier mensen in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn er sinds het begin van de corona-uitbraak nu 81 ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus geweest. Het aantal overleden coronapatiënten uit Arnhem is sinds 6 september niet meer gestegen. Dat zijn er nu 34.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Arnhem vanaf 13 maart tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Arnhem zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Arnhemmers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Arnhemmers die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Aantal besmettingen lijkt te stabiliseren

Ondanks het nieuwe landelijke weekrecord lijkt het aantal besmettingen steeds meer te stabiliseren. Afgelopen week steeg het aantal met 27 procent; de week ervoor was er nog een stijging van 60 procent. Ook het veelgenoemde reproductiegetal is lager. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus. Het laatst bekende ‘R-getal’ staat op 1,22 en is daarmee (nipt) lager dan een aantal weken terug (1,27). 

Lees ook:

op de fiets naar je werk in arnhem

Handig! Deze Arnhemse restaurants en cafés doen nu aan bezorgen en afhalen

Nu restaurants en cafés de deuren (weer) gesloten moeten houden, als maatregel tegen verspreiding va...

[VIDEO] Hier word je vrolijk van: personeel Rijnstate danst de Jerusalema Challenge

Heb jij al van de Jerusalema Challenge gehoord? De afgelopen tijd staat het internet vol met deze ni...

Good to know: Sligro en Makro gaan weer open voor iedereen

Je hebt het misschien al gemerkt, de drukte in de supermarkten neemt toe en online boodschappen best...

adv.