Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammer! BrengFlex niet meer zo flexibel

Door Tian van der Snee 9 oktober 2019

We hebben het een tijdje gehad in Arnhem: BrengFlex. Een rit op bestelling. Twee jaar geleden werd het in Arnhem en omgeving geïntroduceerd. Volgens Omroep Gelderland stopt provincie Gelderland in december met BrengFlex te financieren. Jammer, want dit was een vooruitstrevend idee. 

Geplande rit

BrengFlex is jouw rit op bestelling. Er is geen vaste dienstregeling, want je reserveert een plek in het vervoersmiddel. Wil je in Arnhem van A naar B zonder tussenstops of omwegen? Dan is BrengFlex een oplossing. Jij bepaalt wanneer je wordt opgehaald bij jouw halte en waar je naartoe reist. Het is niet alleen handig, maar ook duurzaam. Je wordt opgehaald waar en wanneer je wilt en op de -door jouw uitgekozen- halte afgeleverd. Elke rit kost €3,65 maar je kan alleen reizen binnen één gebied zoals Arnhem. Je kunt dus niet van Arnhem naar Nijmegen reizen met BrengFlex.

Tekst gaat onder de foto door 

Te veel kosten

In december houdt BrengFlex er mee op. Waarom eigenlijk? Provincie Gelderland en het vervoersbedrijf Hermes hebben besloten om BrengFlex niet door te zetten, meldt de Gelderlander. Het werd twee jaar geleden ingevoerd als een van de belangrijkste innovaties in de vervoerswereld -het kost alleen te veel geld. De provincie trekt er ongeveer 2,8 miljoen euro voor uit, toch worden de kosten met de ritten niet terug verdiend. Een tegenvaller voor alle mensen die wél van BrengFlex gebruik maakten. Maar niet getreurd, de provincie gaat op zoek naar een alternatief!

via GIPHY

Lees ook:

MAG DAT: fietsen met een paraplu in je handen?

De trolley rijdt precies 70 jaar in Arnhem en zo ziet dat eruit

Watertaxi tussen Arnhem en Nijmegen: haalbaar of niet?

Meer over

Nieuws

adv.