Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna wintertijd! Hoe zit het nou ook alweer met de klok verzetten?

Door Janneke Siemes 23 oktober 2020

Heb je het al in je agenda staan? In de nacht van 24 op 25 oktober gaat de wintertijd in. Heb je analoge klokken of wekkers in huis die niet automatisch verspringen? Zorg dan dat je de tijd goed aanpast. Maar uh, hoe zat het ook alweer? Gaat de tijd voor- of achteruit? Zo zit het!

Hier komt-ie: de klok zetten we één uur achteruit. Officieel is dat vanaf 03.00 uur en zet je de klok dan dus naar 02.00 uur, maar dat kun je natuurlijk ook al iets eerder of later doen.

Ezelsbruggetje

We hebben dus een uurtje extra om een biertje te drinken, te dansen, te slapen of het weekend te vieren. Yesss! Goed om te weten: er is een ezelsbruggetje. In het voorjaar gaat de tijd vooruit. Voor het najaar: als het weer achteruit gaat, gaat ook de klok achteruit.

Zomertijd 2020

In de nacht van 28 maart 2021 gaat de zomertijd weer in. Zoals je nu weet gaat de klok dan een uur vooruit. In totaal is het zeven maanden lang zomertijd en vijf maanden lang wintertijd.

Geen wintertijd meer?

De Europese Commisie wilde vanaf 2019 de zomer- en wintertijd afschaffen. Maar dat voorstel kreeg niet genoeg stemmen. Mocht het toch nog doorgaan, dan zal dat pas vanaf april 2021 zijn. EU-landen mogen dan zelf kiezen of ze voor een permanente zomer- of wintertijd gaan.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

‘Catnapper’ actief in Arnhem: houd je katten binnen

Kattenbaasjes uit de Arnhemse wijk Sint Marten opgelet! In deze buurt is een heuse 'catnapper' actie...

Tuinhuisje bouwen of bonje met de buren: zo bepaal je de erfgrens

Bonje met de buren: zoveel Arnhemmers kregen een boete voor burenoverlast

Bang & Olufsen Arnhem is een snoepjeswinkel voor wie houdt van mooi geluid én design

Soms moet het gewoon even: 5 x schelden en tieren op z’n Arnhems

Meer over

Nieuws

adv.