Arnhemse flitspalen op dreef: deze flitspalen flitsen het meest in onze stad

Door Brechtje van Dam 9 oktober 2018

Als ze nog echt zouden flitsen dan waren sommige wegen in Arnhem één grote stroboscoop. Eerder jaar schreven wij al over de meest flitsende flitspalen van Arnhem. Geloof het of niet: er is daarna nóg meer geflitst. In totaal werd in Arnhem van mei 2018 t/m augustus 2018 ruim 10.000 keer per maand geflitst. Op deze plekken in Arnhem is het het vaakst raak bij de flitspalen. 

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Batavierenweg Zuid

wegwerkzaamheden in arnhem
fotocredit: Google

De Batavierenweg komt vaker voor in dit lijstje. Blijkbaar is het een plek waar veel van ons de fout in gaan. Hier staat ‘ie op nummer tien in de lijst met een lichte stijging van het aantal flitsers. In 2018 werd op deze weg tussen mei en augustus maar liefst 1.542 keer geflitst.

Velperbuitensingel

Foto: Google Streetview

Op de Velperbuitensingel staat de flitspaal op een gemene plek. Menig Arnhemmer zal inmiddels al lang weten dat ‘ie er zit (we zijn er allemaal wel eens door gepakt) maar als je de stad niet kent is dit net de plek waar je even niet oplet, omdat het een druk stuk van de centrumring is.

Nijmeegseweg Zuid-West

Foto: Google Streetview

De Nijmeegseweg beslaat een groot deel van onze stad en hier worden dan ook relatief veel bestuurders geflitst. Gelukkig zie je de flitsen niet meer, anders zou je de halve weg door Arnhem verblind worden. Op dit deel van de Nijmeegseweg werden in 2017 echter meer mensen geflitst dan in 2018. Vooruitgang dus! In 2017 waren het er nog 2.176, in 2018 nog maar 1.913.

IJsseloordweg Zuid-West

Foto: Google Streetview

Deze kennen we vast allemaal wel: de IJsseloordweg. Toch is het hier vaak raak, nog meer dan vorig jaar. In 2017 werden hier 1.156 kentekens geflitst maar in 2018 liep dit al op naar 2.232.

Nieuwe Plein

Foto: Google Streetview

Op het Nieuwe Plein is een stuk minder geflitst dan vorig jaar. In 2017 werden 3.694 bestuurders hier gesnapt, in 2018 waren dat er nog maar 2.257. Dit heeft te maken met de werkzaamheden in het gebied die al enige maanden plaatsvinden. De flitspaal is tijdelijk verwijderd.

Marga Klompelaan Noord

Foto: Google Streetview

De stijging van het aantal geflitste kentekens aan de Marga Klompelaan is wel heel extreem. In 2017 werd ‘slechts’ 1805 keer geflitst maar in 2018 was dat 2.453(!) keer.

Nijmeegseweg Noord-Oost

Foto: Google Streetview

Op de Nijmeegseweg gaat het relatief het vaakst fout. Waar zou dit door komen? In ieder geval haalt de overheid hier een fijn inkomen binnen, want op het oostelijke gedeelte van de weg werd maar liefst 2.505 keer geflitst, bijna 500 keer meer dan in 2017.

Nijmeegseweg

Bij het Airborneplein gaat het ook vaak mis. Daar werd in 2017 nog 2.164 keer geflitst, in 2018 liep het op tot 2.783. Alweer een stijging dus.

Batavierenweg West

Foto: Google Streetview

Ook de flitser aan de Batavierenweg West staat al enige tijd hoog op deze lijst. De stijging dit jaar is wel heel groot: van 1.980 flitsen in 2017 naar 2.955 flitsen in 2018.

Nijmeegseweg/Batavierenweg

Foto: Google Streetview

Net als vorig jaar ging de flitser het vaakst af aan de Nijmeegseweg ter hoogte van de Batavierenweg. Vorig jaar werd hier 4102 keer geflitst in een periode van mei t/m augustus. Dit jaar werd er in dezelfde maanden maar liefst 4.145 keer geflitst, nog meer dan voorheen dus.

Meer over Arnhem:

Remmen! Deze Arnhemse flitspalen flitsen het vaakst

Als ze nog echt zouden flitsen dan waren sommige wegen in Arnhem één grote stroboscoop. Er zijn flit...

Binnenkijken bij: stoere en moderne huizen in Arnhem

Wat ons na een jaartje binnenkijken bij verschillende Arnhemse huizen opvalt, is dat er veel mensen ...

9 x De leukste dingen om te doen met je date

Is die Tindermatch in real life de moeite waard? En is die jongen die je in de kroeg hebt ontmoet in...
<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.