Arnhem in top 10 onveilige gemeentes: meer auto-inbraken

Door Jolinda van Alfen 26 mei 2018

We hebben goed nieuws en slecht nieuws. Arnhem doet het beter dan vorig jaar in de jaarlijkse Misdaadmeter van het AD. Arnhem zakte één plaats op de lijst van onveilige gemeenten: van plek 5 naar plek 6. 

Het slechte nieuws is dat Arnhem nog altijd in de top 10 staat. Het AD heeft gekeken naar misdaden als diefstal en inbraak, zakkenrollerij, bedreiging, mishandeling, overval en vernieling. In totaal hebben ze 385 gemeenten meegenomen in de meter.

Meer diefstal van auto’s

In Arnhem daalde het aantal aangiften en meldingen van alle tien veelvoorkomende delicten die meetellen in het onderzoek. De totale afname (min 12 procent) blijft wel achter bij de landelijk daling van 13 procent op deze misdrijven. Wat verder opvalt is dat er vooral sprake is van meer auto-inbraken: in Arnhem 7 procent.

Zakkenrollers

Over heel Nederland gemeten blijft het indammen van zwaardere delicten achter, terwijl we steeds minder last hebben van ‘lichte’ criminaliteit. Zo waren er vorig jaar 18 procent minder meldingen en aangiftes van zakkenrollen en inbraken uit schuurtjes en garages, maar nam het aantal overvallen met slechts een kleine 3 procent af en het aantal mishandelingen met nog geen 5 procent.

 

 

Benieuwd naar de volledige uitslag? Check de AD Misdaadmeter.

Meer over

Nieuws

adv.