Wat zijn de weersvoorspellingen voor Koningsdag in Arnhem?

Door Joep Oerlemans 17 april 2018

Koningsdag, voor je weet is het weer zover, en wel op vrijdag 27 april, nog ruim anderhalve week aftellen dus. Maar wat voor een weer wordt het die dag? Schijnt het zonnetje de hele dag of regent het dat het giet? Daar zijn we natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar. Wij hebben dat alvast voor je uitgezocht. 

Weet je nog hoe koud het vorig jaar was? Met een beetje pech hebben we het dit jaar ook niet warm op Koningsdag. Natuurlijk is het een onzekere verwachting – het feestje duurt immers nog een paar dagen. Maar dit is wat de weermensen nu voorspellen.

Koningsnacht

Tijdens het dansen en springen is het tussen de vijf en dertien graden volgens de voorspellingen, dus genoeg bewegen, dan blijf je lekker warm. In Arnhem is er 25 procent kans op regen. De neerslagmeter geeft 0 mm aan, best gek eigenlijk. Het zekere voor het onzekere nemen en misschien toch een jack of vestje en paraplu meenemen?

Koningsdag

Het lijkt erop dat de temperatuur maximaal veertien graden wordt. Het is bewolkt, maar ook kans op zon. De neerslagkans is 25 procent, maar de neerslagmeter geeft 0 mm regen aan, dat komt wel goed dus. Weeronline geeft zelfs een neerslagkans van 45 procent, maar ook een maximum temperatuur van 15 graden. Volgens alle voorspellingen hoeven we ons regenpak niet mee te nemen naar de Oranjemarkt maar een vestje of jack is niet verkeerd omdat het niet overdreven warm wordt.

Fingers crossed

Gelukkig is niets zo veranderlijk als het weer in april dus misschien verandert het nog! En krijgen we een zonovergoten en warme koningsdag. Op indebuurt houden we jullie uiteraard up-to-date van de weersvoorspellingen.

Alles wat je wilt weten over Koningsdag 2018 in Arnhem

Koningsdag 2018 in Arnhem: hebben we er al zin in!? Hangt jouw oranje glitterpakkie al klaar maar we...
bier-beker-koningsdag 2018 in arnhem

Goed om te weten: deze 5 regels heeft de gemeente voor Koningsdag 2018 in Arnhem

Arnhem heeft een van de drie grootste koningsdagfeesten van het land, samen met Den Haag en Amsterda...
podium moortgat verhoogd koningsdag 2018 arnhem

YES! Het verhoogde podium bij café ’t Moortgat komt terug

Live muziek maakt een comeback op Koningsdag 2018. Na het nieuws dat het Gele Rijdersplein vol staat...

 

 

 

 

adv.