Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2020 in Arnhem: dit is er te doen

Door Carin van der Meij 20 februari 2020

Arnhem kleurt – net als de rest van het land – op maandag 27 april 2020 oranje. Markten, feestjes en andere activiteiten: op koningsnacht en Koningsdag is in Arnhem van alles te doen. Zorg dat je niets mist.

Dit jaar valt Koningsdag op een maandag. Het is een officiële feestdag, dus de meeste mensen zijn op deze dag vrij om de verjaardag van Willem-Alexander te vieren.

Wat kun je dit jaar van Koningsdag verwachten in Arnhem?

De vraag der vragen: wat staat er op het programma? Genoeg! Houd je van een feestje? Die zijn er genoeg in Arnhem. Kan je niet wachten om een rondje over een vrijmarkt te lopen? In onze stad zijn kraampjes in overvloed. Bekijk hier het voorlopige koningsdagprogramma.

We noemen de grootste feesten alvast:

Kingsize op de markt, je kunt binnenkort de line-up checken.

Foute Oranjefeest op de Trans met grote namen in de line-up zoals Snollebollekes.

8BAHN  dit jaar niet in Musis park maar onder de John Frostbrug:

Technolovers opgelet! Er komt toch een koningsdagfeestje onder de brug

Riepen wij eerder dat het dit jaar stil zou blijven onder de John Frostbrug, nu blijkt dat niets min...

Free Your Mind onder de Nelson Mandelabrug, check de programma’s voor 26 en 27 april.

Deepsense met onder andere Chris Stussy in Stadsvilla Sonsbeek.

Op dit moment is nog niet duidelijk of er weer een Buitenkroeg komt, of Luie Hond wat gaat doen en natuurlijk het verhoogde podium bij ’t Moortgat, zodra wij meer weten vullen we dit aan!

Viert Arnhem ook weer koningsnacht?

Natuurlijk! De verjaardag van Willem-Alexander begint al met koningsnacht. Voor alle feestbeesten maken wij – as we speak- een overzicht van alle feestjes op zondag 26 april. Heb je een feestje te melden, mail ons! We tippen in ieder geval alvast Something For Your Mind in de Eusebiuskerk. Het Techno feest van Arnhem in de Eusebiuskerkheeft heeft nu ook een Koningsnacht after party. Van 23.00 tot 06.00 SFYM AFTER. Capaciteit is helaas maar 1200 en vol = vol, check deze website.

Welke vrijmarkten zijn er in Arnhem?

Er is een grote vrijmarkt in aan de Zijpendaalseweg met ruim 200 marktkramen, waarvoor je moet betalen om spullen te verkopen. Heb je nog genoeg spulletjes in huis waar je vanaf wil? Huur dan een kraampje op de grote vrijmarkt op de Koningsmarkt op de Zijpendaalseweg. Binnenkort lees je meer over hoe je een kraam kunt huren. Ook zetten we alle andere vrijmarkten nog op een rijtje. Heb jij een tip voor ons? Mail gerust!

Wat is de weersverwachting op Koningsdag in Arnhem?

Zon, wind, regen, hagel: wat gaat het worden op Koningsdag? Wees goed voorbereid en neem hier een kijkje naar de weersvoorspelling van maandag 27 april.

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Hoe kom ik op Koningsdag in Arnhem?

Goede vraag! Op deze nationale feestdag zijn veel inwoners op de been. Wat betekent: drukte op de weg. Dit zijn de verkeersmaatregelen in en rondom onze stad:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Kan ik op 27 april nog wel winkelen of boodschappen doen?

Niemand vindt het leuk om voor een dichte deur te staan, dus check van te voren of de winkels en supermarkten met Koningsdag open zijn. Lucky you, wij hebben het voorwerk al gedaan:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

 

 

adv.