Dit jaar geen vuurwerk op Koningsdag in Arnhem (en dit is waarom)

Door Brechtje van Dam 10 april 2019

Voor het eerst in een lange tijd zullen we het op Koningsdag moeten doen zonder de traditionele vuurwerkshow aan het einde van de dag. De Stichting Koningsdag Arnhem geeft aan dat er geen partijen in de stad zijn die de show willen bekostigen, zo lezen wij bij onze collega’s van De Gelderlander

Vorig jaar leek het er al op dat de vuurwerkshow niet plaats zou vinden. Toen is het vuurwerk op het laatste moment toch doorgegaan omdat vier bedrijven in gebouw Royal aan het Willemsplein geld hebben ingelegd. Dit jaar lijkt dat niet aan de orde.

Kosten

In totaal is een bedrag van 5.500 tot 6.000 euro nodig om het vuurwerk te bekostigen. Tot nu zijn er nog geen mensen of ondernemers naar voren gestapt die dit bedrag kunnen betalen. De deadline die is gesteld is op donderdag 11 april, al verwacht Stichting Koningsdag Arnhem dat het niet meer goed zal komen met het vuurwerk. Zowel de Stichting als de gemeente hebben al een bedrag klaarliggen maar het is niet genoeg om tot het totale bedrag te komen als geen andere organisaties bijspringen.

Lasershow

Volgend jaar gaat de Stichting Koningsdag Arnhem met de diverse organisatoren van evenementen om de tafel om te komen tot een eindshow voor alle pleinen. ,,We denken daarbij aan een lasershow. Een aantal pleinen doet dit al. We zouden dit volgend jaar als Stichting Koningsdag Arnhem grootser willen oppakken”, zegt Sander Wind van Stichting Koningsdag Arnhem.

Lees ook:

Koningsdag 2019 in Arnhem: dit wil je weten!

Koningsdag 2019 in Arnhem: hebben we er al zin in!? Hangt jouw oranje glitterpakkie al klaar maar we...
koningsdag 2018 arnhem fotos

Vrijmarkten Koningsdag 2019: hier kan je terecht!

Het is een oude maar gouden (of oranje) traditie; de vrijmarkt op Koningsdag. Zo ook in 2019! Wil ji...
bier-beker-koningsdag 2018 in arnhem

Goed om te weten: deze 5 regels heeft de gemeente voor Koningsdag 2019 in Arnhem

Arnhem heeft een van de drie grootste koningsdagfeesten van het land, samen met Den Haag en Amsterda...

adv.