Handig! 7 x Arnhemse tips om jouw kerstboom mooi te houden

Door Jolinda van Alfen 12 december 2018

Zo, de lampjes zitten erin. En ze doen het ook nog! Ballen en de hele mikmak en klaar is jouw prachtige kerstboom. Daar wil je natuurlijk lekker lang van genieten. Wij belden met Denise van Plant & Meer en hebben de ultieme tips voor je! Zo hou jij je kerstboom mooi!

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Tip 1: laten acclimatiseren

“een kerstboom is natuurlijk een buitenboom die wij ineens binnen willen houden. Daar moet je hem wel aan laten wennen. Als wij zelf vanuit de kou in een warme huiskamer komen, krijgen we rode wangen. Een boom laat de naalden vallen. Zet je boom na aankoop eerst een tijdje in de garage of een ruimte met de verwarming uit. Daarna in de woonkamer met je verwarming niet op levensgevaarlijk.”

via GIPHY

Tip 2: niet te dicht bij de verwarming

“Zoek een plek in huis zo ver mogelijk bij de verwarming vandaan. Kerstbomen houden niet van warmte.”

via GIPHY

Tip 3: Strip ‘m

Niet de boom zelf, maar de verpakking. “Als er plastic omzit moet je dat er meteen thuis afhalen. Ook het netje haal je eraf. Dan wacht je een paar uur voordat je gaat versieren. De takken zakken nog uit. Als je meteen de ballen erin doet, hangen die de volgende dag ineens op een andere plek.”

via GIPHY

Tip 4: heel veel water

“Veel mensen vergeten dit, maar een kerstboom heeft echt veel water nodig. De eerste twee dagen wel 1,5 liter, daarna kun je wel rustiger aan doen. Maar alsnog regelmatig water geven.”

via GIPHY

Tip 5: stam afsnijden

“Heb je een kerstboom zonder kluit, dan moet je van de stam nog even een stukje zagen of snijden. Net zoals je bij bloemen doet. Zet m daarna een poosje in warm water. Dit zorgt ervoor dat er geen hars meer uitkomt. Daarna zet je hem in een standaard en moet je de boom ook water blijven geven.”

via GIPHY

Tip 6: koop geen den

“Kijk ook even naar de soort boom, de Nordman staat erom bekend de naalden langer vast te houden. Ik heb ook Coreana’s in de winkel, die blijven ook lang mooi. Uiteindelijk geven ze het allemaal op, de bomen horen nu eenmaal niet binnen, maar buiten.” Heeft Denise nog mooie exemplaren te koop? “Het gaat hard, maar ik heb nog een aantal mooie boompjes op voorraad.”

via GIPHY

Tip 7: Recycle

Heb je dit jaar de perfecte boom, en kun je maar met moeite afscheid nemen? Dan kun je proberen om hem volgend jaar weer te gebruiken. “Als je een boom met kluit hebt, kun je altijd proberen om hem in de tuin te zetten. Ik ken mensen die dit elk jaar doen. Daarbij is het nog belangrijker om hem binnen goed te verzorgen.”

via GIPHY

Meer lezen over kerstbomen en kerst

9 x hier scoor je nu een echte kerstboom in Arnhem

Sommige mensen kunnen er nu al niet meer over ophouden, kerstmis! Met alle kaarsjes en versieringen ...
kerstmarkten in arnhem kerst

Let it snow! 8 x mooie kerstmarkten in Arnhem

Ben jij – net als wij – dol op sfeervolle kerstmarkten? Goed nieuws! In Arnhem kun je in de winterma...

 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.