Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen kerstmarkten en Winter Arnhem: zo kun je wel lokaal en veilig shoppen

Door Jolinda van Alfen 28 november 2020

Elke Arnhemmer snakt naar een flinke dosis gezelligheid en de jaarlijkse kerstmarkt is daar uitermate geschikt voor. Maar ja, gaat de kerstmarkt dit jaar wel door? Platform Binnenstad Arnhem heeft een besluit genomen: er is dit jaar geen Winter Arnhem zoals voorgaande jaren. Hoe kun je nou toch nog veilig shoppen voor de feestdagen? 

De reden is duidelijk, vanwege coronamaatregelen zijn er geen publieksevenementen. De jaarlijkse campagne Winter Arnhem en de winterse programmering in de Arnhemse binnenstad staan dan ook volledig in het teken van deze maatregelen. Dat betekent geen kerstmarkt en geen muzikale optredens in de stad.

Toch nog een beetje gezellig

Om de boel toch nog gezellig aan te kleden in de donkere winterperiode, wil het PBA de rustigere winkelstraten sfeervol aankleden. Zij wil Arnhemmers verleiden om drukke momenten te vermijden en juist de rustiger plekken in de stad te bezoeken. Ook wil het PBA het online lokaal winkelen stimuleren.

Koop lokaal

PBA heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de digitale binnenstad. Hier kun je lokaal je inkopen doen, zonder dat je deur uit hoeft. Er is een bezorgservice aan gekoppeld. Als je voor 16.00 uur bestelt, dan wordt het dezelfde dag thuis bezorgd. Veronique Gallé, van het bestuur van PBA vertelt daarover: “Daar kunnen zelfs de landelijke online retailers niet aan voldoen. Dus mensen die de stad niet in kunnen of durven, kunnen nog steeds hun inkopen lokaal doen.”

De lokale winkeliers kunnen wel een steun in de rug gebruiken. De bezoekersaantallen in de binnenstad zijn de afgelopen periode met ruim de helft afgenomen en de omzet kent een gelijke daling. “De winkels in de binnenstad doen hun uiterste best om de consument veilig zijn/haar inkopen te laten doen en heten hun klanten hartelijk en gastvrij welkom”, aldus Veronique Gallé.

Lees ook

Van fietsbellen tot yogamatten: de leukste sportieve cadeautips

Sinterklaas is alweer even in Nederland en over enkele weken liggen er ook weer presentjes onder de ...

Nieuw menu & korting op sushi en bowls: op deze dagen moet je bij Miyagi and Jones zijn

Arnhemse horecazaken verzinnen allerlei oplossingen om ons het gevoel van een ontspannen avondje aan...

Shoppen! 15 x hier in Arnhem koop je de leukste cadeautjes

Lege plek onder de boom? De hoogste tijd om cadeautjes te kopen. Gelukkig zijn wij in Arnhem goed vo...

Nice! Deze Arnhemse horecaondernemers zijn lekker creatief bezig

Dat de horeca zwaar geraakt wordt door de coronacrisis, is voor niemand een verrassing. Veel onderne...

 

Meer over

Kerst Arnhem

adv.