Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lorentz Lyceum

Lorentz Lyceum

Groningensingel 1245 6835 HZ Arnhem

Over Lorentz Lyceum

Het Lorentz Lyceum kent de volgende opleidingen:

  • gymnasium, duur: 6 jaar
  • tweetalig gymnasium, duur: 6 jaar
  • vwo, duur: 6 jaar
  • tweetalig vwo, duur: 6 jaar
  • havo, duur: 5 jaar
  • tweetalig havo, duur: 5 jaar

Vakoverstijgend leren
Op de basisschool leer je al heel veel over jezelf, over hoe je kunt samenwerken met anderen en over de wereld waarin je leeft. Daar gaan we op het Lorentz Lyceum mee verder. Wij weten dat je feitelijke kennis overal kunt zoeken en vinden. Maar wij vinden het minstens zo belangrijk dat je leert waar je die kennis vandaan haalt en hoe je die kennis gebruikt om (internationale) vraagstukken op te lossen. Verder leren over jezelf en verder leren leren staan centraal in het meer thematische en vakoverstijgende onderwijssysteem (IMYC) van het Lorentz Lyceum.

Zelfregie
Op het Lorentz Lyceum leer je zelf de regie te nemen. Op onze school heerst een prettig en veilig klimaat en word je daar natuurlijk in ondersteund. In de ondersteuning verwachten we ook een belangrijke en actieve rol voor je ouder(s) of verzorger(s).

Nederlands én tweetalig onderwijs (tto)
Het Lorentz Lyceum heeft een internationaal profiel en daarom krijg je op het  Nederlandstalig havo, vwo en gymnasium versterkt talenonderwijs Engels. Engels is immers de meest belangrijke wereldtaal. Dat betekent dat je extra uren Engels krijgt en dat het vak drama in het Engels gegeven wordt. Ook ga in je voorexamenjaar op voor het Anglia-examen. Met een Anglia-certificaat naast je havo- of vwo-diploma willen we je net dat beetje extra meegeven. Naast extra Engels bieden wij ook talen die je lang niet op iedere middelbare school kunt volgen. Zowel havo- als vwo-leerlingen bieden we het keuzevak Chinees en op het vwo krijg je het vak Spaans.

OPUS Onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen
Het Lorentz College biedt speciaal onderwijs voor hoogbegaafde kinderen, het OPUS onderwijs.

 

Meest recent over Lorentz Lyceum

Toen in Arnhem: zo zag jouw middelbare school er vroeger uit

Arnhem heeft een aantal middelbare scholen – de een weliswaar een stukje ouder dan de ander. Ben je nou in Arnhem opgegroeid, dan zul je deze middelbare scholen vast herkennen…

Volg Lorentz Lyceum op Instagram