Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Focus Filmtheater

Focus Filmtheater

Audrey Hepburnplein 1 6811 EH Arnhem
Bekijk het aanbod online films!Naar website

Openingstijden

 

 

* Vanwege maatregelen tegen het coronavirus kunnen openingstijden aangepast zijn.

Over Focus Filmtheater

Focus Filmtheater is het oudste theater van de stad Arnhem. Sinds 1973 biedt Focus de inwoners van Arnhem en omstreken prachtige  films en culturele evenementen.

Focus Filmtheater Arnhem is een stichting zonder winstoogmerk en maakt als culturele instelling onderdeel uit van de gemeentelijke culturele basisinfrastructuur. FOCUS stelt zich tot doel de belangstelling voor film- en beeldcultuur bij een zo groot en divers mogelijk publiek te stimuleren door een bloeiend en gevarieerd cultureel filmklimaat te kweken en in stand te houden.

Focus Filmtheater Arnhem is in 1973 begonnen als een klein filmhuis onder het dak van Willemeen met nog geen tien vrijwilligers. In 1978 verhuisde het filmhuis naar de Korenmarkt om daar in veertig jaar tijd van een paar voorstellingen per week in een zaal uit te breiden naar meerdere voorstellingen per dag in drie zalen.

Op zondag 22 april 2018 vertoonde Focus de laatste filmvoorstellingen in de Korenbeurs: na veertig veelbewogen jaren sloten de deuren van het gebouw midden op uitgaansplein de Korenmarkt: de hoogste tijd voor een nieuwe stap. Een stap naar het nieuwe pand aan het Audrey Hepburnplein.

De nieuwe locatie van Focus Filmtheater beschikt over zes filmzalen, een dakterras met mogelijkheid om in de buitenlucht films te vertonen, een restaurant onder de naam Focus Eten & Drinken en tal van mogelijkheden voor activiteiten.

Meest recent over Focus Filmtheater

Focus bij je thuis via Picl

Insidertip: films kijken van Focus in je eigen woonkamer!

Voorlopig kunnen we niet meer genieten van de magie op het witte doek. Gelukkig is voor veel dingen een oplossing! Zo brengt online platform Picl de films van Focus naar…

Volg Focus Filmtheater op Instagram