Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Focus Filmtheater

Focus Filmtheater

Audrey Hepburnplein 1 6811 EH Arnhem
Bekijk het dak-programma!Naar website

Openingstijden

 

 

Over Focus Filmtheater

Focus Filmtheater is het oudste theater van de stad Arnhem. Sinds 1973 biedt Focus de inwoners van Arnhem en omstreken prachtige  films en culturele evenementen.

Focus Filmtheater Arnhem is een stichting zonder winstoogmerk en maakt als culturele instelling onderdeel uit van de gemeentelijke culturele basisinfrastructuur. FOCUS stelt zich tot doel de belangstelling voor film- en beeldcultuur bij een zo groot en divers mogelijk publiek te stimuleren door een bloeiend en gevarieerd cultureel filmklimaat te kweken en in stand te houden.

Focus Filmtheater Arnhem is in 1973 begonnen als een klein filmhuis onder het dak van Willemeen met nog geen tien vrijwilligers. In 1978 verhuisde het filmhuis naar de Korenmarkt om daar in veertig jaar tijd van een paar voorstellingen per week in een zaal uit te breiden naar meerdere voorstellingen per dag in drie zalen.

Op zondag 22 april 2018 vertoonde Focus de laatste filmvoorstellingen in de Korenbeurs: na veertig veelbewogen jaren sloten de deuren van het gebouw midden op uitgaansplein de Korenmarkt: de hoogste tijd voor een nieuwe stap. Een stap naar het nieuwe pand aan het Audrey Hepburnplein.

De nieuwe locatie van Focus Filmtheater beschikt over zes filmzalen, een dakterras met mogelijkheid om in de buitenlucht films te vertonen, een restaurant onder de naam Focus Eten & Drinken en tal van mogelijkheden voor activiteiten.

Meest recent over Focus Filmtheater

7 x deze dingen kun je wél doen in de herfstvakantie

Het is bijna herfstvakantie! Vanwege de geldende coronamaatregelen moet je deze vrije week iets creatiever zijn als het gaat om kinderen bezighouden. We helpen je een handje en zetten een…

Volg Focus Filmtheater op Instagram