Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé dertiger uit Arnhem-Zuid: Radboud campus zoekt jou voor een grootschalig breinonderzoek

Aangeboden door Radboud Universiteit 13 maart 2020

Trouwen, een huis kopen, het overlijden van een ouder, kinderen krijgen, een carrièreswitch … in het leven van een dertiger kan binnen één jaar veel veranderen. Om het brein van dertigers te ontrafelen, zijn Radboud Universiteit, Radboudumc en het Max Planck Instituut een mega studie gestart. Jij kunt hen helpen!

Healthy Brain Study

Met de Healthy Brain Study nemen de onderzoekers duizend dertigers onder de loep, ook uit Arnhem-Zuid “Van het brein van dertigers kunnen we zóveel leren. Dertigers zijn uitermate geschikt voor het onderzoek omdat er véél in hun leven gebeurt, maar ook omdat hun brein volgroeid is. We willen hen beter leren begrijpen, ontdekken hoe ze keuzes maken en omgaan met de grote gebeurtenissen in hun leven. Daar speelt het brein een belangrijke rol in,” vertelt Lucy Overbeek, projectmanager van de studie.

Jij kunt helpen

Jij kunt de Nijmeegse onderzoekers helpen! Voor het grootschalige breinonderzoek is de Radboud campus namelijk op zoek naar duizend dertigers, zowel mannen als vrouwen van verschillende opleidingsniveaus, ook uit Arnhem-Zuid! Juist omdat er zoveel in het leven van een dertiger gebeurt, willen de onderzoekers de dertigers drie keer in één jaar onder de loep nemen. In totaal zul je drie keer een week lang thuismetingen doen en drie keer een volle dag in het laboratorium op de campus doorbrengen.

Hoe, wat, waar

Hoe gaat dit precies in z’n werk? Lucy: “We beginnen met een aantal thuismetingen. Gedurende één week meten we bijvoorbeeld je hartslag, je beweging en je slaapkwaliteit. Ook moet je via een app vragen beantwoorden, zoals ‘Wat ben je nu aan het doen? Met wie? En vind je het leuk?’.”

Na de thuistesten ga je een dag naar het laboratorium op de Radboud campus om mee te doen aan allerlei testjes. Wees niet bang: je hoeft niet de hele dag met een kap vol draadjes op je hoofd rond te lopen. Het gaat bijvoorbeeld om een aantal computertests en een MRI-scan. Om die reden kunnen zwangeren, mensen met metalen pinnen in hun lijf of mensen die claustrofobisch zijn niet deelnemen aan het breinonderzoek.

Wil je weten hoe deelnemers de dag tot nu toe hebben ervaren? Bekijk hier het filmpje van deelnemer Leon.

Tekst loopt door na de afbeelding.

Radboud Universiteit zoekt dertigers uit Arnhem-Zuid voor Healthy Brain Study
Beeld: RadboudUMC

Doel van de Healthy Brain Study

Met de resultaten van de Healthy Brain Study willen wetenschappers verbanden leggen en verder kijken dan de eigen discipline. Ze onderzoeken bijvoorbeeld het effect van voeding en slaap op beslissingen van dertigers. “Uiteindelijk willen we de wetenschap een stap verder helpen en een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke kwesties, zoals het verminderen van het aantal burn-outs onder dertigers.”

Ik wil meedoen!

Ben jij een dertiger uit Arnhem-Zuid? Ben je woonachtig in bijvoorbeeld de wijken De Laar, Schuytgraaf, Malburgen of Rijkerswoerd en wil jij de wetenschap vooruit helpen? Dan Dan is deelname aan de Healthy Brain Study iets voor jou! Goed om te weten: deelname aan het breinonderzoek is volledig anoniem. Geschat wordt dat het onderzoek je in totaal zo’n 50 uur van je vrije tijd kost. Per testdag krijgen deelnemers 50 euro. In totaal krijg je dus minimaal 150 euro. Ook leuk: deelnemers krijgen een terugkoppeling op allerlei meetresultaten. Zo wordt je BMI, zicht, gehoor en conditie getest en krijg je een foto van je hersenen mee.

Wil jij meer info of je aanmelden? Check dan even de website van de Healthy Brain Study.

Alvast kennismaken met de onderzoekers? Bekijk dan onderstaande video, waarin projectleider Guillen Fernandez en projectmanager Lucy Overbeek je alles over de studie vertellen:


Meer over Radboud Universiteit ontdekken?

Radboud Universiteit gemeente en lokale diensten

Comeniuslaan 4 , Nijmegen

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Lees ook:

Indebuurt Arnhem zoekt stagiairs!

Jááá, je leest het goed. Je kunt stage lopen bij de allerleukste nieuwssite van Arnhem (en inmiddels...

6 x dingen die jij nog niet wist over Popocatepetl

Popocatepetl; de leukste Mexicaan van Arnhem en omstreken. Waarom? Omdat je hier méér kunt dan allee...
Aanbiedingen in Arnhem

Aanbiedingen van de week: plantjes en lekker ruiken met Zwitsal

Je kunt natuurlijk zelf alle reclamefolders doorspitten, social media afstruinen en de hele stad doo...

adv.