Feyk behandelt Long Covid: ‘Heel erg blij dat ik deze stap heb gezet’

Aangeboden door Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem

Beeld: Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem

Mensen die kampen met Long Covid klachten hebben op de lange termijn last van onder andere kortademigheid en vermoeidheid. Dit kan behoorlijk uitzichtloos en frustrerend aanvoelen. Je werk- en privéleven kunnen hier flink onder lijden. Bij Fysiotherapie & Shockwave Doetinchem wordt deze vorm van Covid door Feyk Hogenbirk behandeld met lasertherapie. “Vooral het toenemen van energie wordt erg gewaardeerd.”

Al sinds 1985 werkt Feyk Hogenbirk met LASER in zijn praktijk. LASER is een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Een hele mond vol. In het begin paste de Doetinchemmer deze behandelingen vooral toe bij sportletsels. Nu zet Feyk deze laserbehandelingen ook succesvol in voor Long Covid patiënten. Dat doet hij met behulp van de erg krachtige deep tissue laser, waarvan er slechts twee in heel Nederland beschikbaar zijn. Eén bij Feyk in Doetinchem en de ander bij Fysiotherapeut Caroline Hoogendoorn in Apeldoorn, met wie hij contact heeft. Patiënten komen van heinde en ver naar Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem voor de behandeling.

Hoe werkt de behandeling?

De laserstraal van deze krachtige deep tissue laser van Feyk passeert moeiteloos de huid. Dat is nodig, want de diepere cellaag moet worden bereikt. Bij onder andere Long Covid-, maar ook bij burn-out-patiënten, zijn de energiecentrales van de cellen, de mitochondriën, leeggetrokken door de afweersystemen. De cellen en weefsels kunnen daardoor niet goed ‘opladen’ tot hun oude energieniveau. Het is alsof je een telefoon oplaadt en als hij net tien procent opgeladen is, je hem weer leegbelt of appt.

Het laserlicht bevat energiepakketjes, zogeheten fotonen, die goed worden opgenomen door de energiecentrales in de cellen. De hulp van buitenaf, het laserlicht, wordt dus gretig omarmd door de cellen. Dat leidt tot sneller weefselherstel, meer energie en pijnafname. En dat gaat doorgaans heel snel, want vaak al tijdens de eerste behandeling voelen mensen de pijn afnemen of veranderen of energie toenemen. Het weefsel blijft gloeien en zo gaat het herstel thuis door.

Lees verder onder de foto

Beeld: Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem

Al resultaat binnen vijf behandelingen

Dankzij de laserbehandeling van Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem zijn in het algemeen betere en snellere resultaten te bereiken, die met geen andere behandeloptie te behalen zijn. De resultaten tekenen zich normaal gesproken al binnen vijf behandelingen af. Zo’n negentig procent van de mensen raakt binnen tien behandelingen klachtenvrij. De rest boekt nog altijd goede verbetering. Een enkeling blijkt een zogenaamde non-responder en kan vaak op een andere manier worden geholpen, bijvoorbeeld met de shockwavetherapie van Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem.

Bij Long-Covidpatiënten werkt het anders en kan je niet alle symptomen weg laseren, maar er wordt meestal wel duidelijk op veel terreinen winst geboekt. Vooral het opkrikken van het energieniveau wordt door de patiënten heel erg gewaardeerd, omdat dat zo levensbepalend is. Er zijn doorgaans geen bijwerkingen na de behandeling. De behandeling sluit meestal naadloos aan bij de aanpak van andere behandelaars zoals ergotherapeuten.

‘Het gaat nu heel goed met me’

Oud-patiënt Claudia (35) kampte voor haar behandeling bij Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem lange tijd met Long Covid klachten. “Ik kreeg in september 2021 corona met hele heftige verschijnselen, hoofdpijn en eigenlijk overal hevige spierpijn en ik was erg kortademig. Na het herstel bleven de ‘mist in mijn hoofd’ en het totale gebrek aan energie.”

Ze kwam eind 2021 terecht bij Feyk. “Hij legde mij heel goed uit hoe de laserbehandeling werkt en wat het voor mij zou kunnen doen. Vervolgens zijn we gestart met de behandeling. Na de eerste behandeling voelde ik me al wat beter, maar dat ging weer weg. Na de tweede en derde behandeling kon ik echter wel een blijvend beter gevoel merken, wat ook aanhield. Ik had veel meer energie, de accu was niet zo gauw leeg en ik herstelde sneller na inspanning. Ook het wollige gevoel in mijn hoofd was duidelijk minder. Het gaat nu heel goed met me, heb veel meer energie en ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet.”

‘Ik kan weer parttime werken’

Ook oud-patiënt Lucinda (46) uit Enschede is erg blij met het resultaat van de behandelingen. “Ik werkte fulltime in de thuiszorg, daar heb ik het in oktober 2020 opgelopen. Vervolgens werd ik ziek en had alle verschijnselen die erbij horen. Na mijn genezing had ik vooral nul energie. Ik kon nog maar twee uur per week werken. Ook had ik geen concentratievermogen meer en mijn stem was helemaal vervormd, krakerig geworden. Dat was erg vervelend, want ik zing in een koor.”

“Door een artikel op internet kwam ik eind vorig jaar in Doetinchem terecht. Ik heb tien behandelingen gehad en kan nu weer parttime werken. Bovendien is mijn stem weer terug en kan ik weer lekker zingen nu dat weer mag.”

Starten met een uitgebreide intake

De soort behandeling bij Fysiotherapie & Shockwave Doetinchem wordt bepaald aan de hand van een uitgebreide intake. Hierin wordt bekeken wat de insteek zal zijn per specifieke patiënt. Er zijn een aantal aangrijpingspunten: de chakra’s, de meridianen, de milt (afweersysteem), de lever (energie), en de Plexus Solaris van het autonome zenuwstelsel, wat overeenkomt met de twee buikchakra’s. Dat laatste is vaak verantwoordelijk voor een lange lijst van ongrijpbare klachten die Long-Covidpatiënten blijven houden. Iedere patiënt krijgt een maatwerkbehandeling, gericht op zijn of haar specifieke klachten.

Maak een afspraak

Ook benieuwd naar wat de laserbehandeling voor jou kan bekekenen? Maak dan nu een afspraak. Wanneer je belt (0314-394222), worden jouw gegevens eerst opgenomen door de Antwoord Service. Hierna wordt meestal dezelfde dag nog door de praktijk contact opgenomen voor een intake plus eerste behandeling, die vaak binnen een tot twee weken plaats kan vinden. Ook kun je je via het contactformulier op de website aanmelden voor een intake.

Goed om te weten: Long Covid patiënten kunnen vergoeding krijgen voor laserbehandelingen. Dit kan bij de 2 x 50 behandelingen, die sinds 2020 door de overheid beschikbaar worden gesteld uit de basis zorgverzekering. Voor het gebruik maken van deze behandelingen is wél een verwijzing van jouw huisarts of specialist nodig.

Meer weten? Op de website van Fysiotherapie & Shockwave Doetinchem vind je nog veel meer informatie over alle behandelingen, waaronder de Long-Covid-Laserbehandeling.

Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem

Gezellenlaan 21, 7005 AX Doetinchem

Nu geopend

Meer informatie

Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem

Gezellenlaan 21, 7005 AX Doetinchem

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Nieuw in Arnhem: deze specialisten helpen je supersnel van je gewrichtklachten af”

Nieuw in Arnhem: deze specialisten helpen je supersnel van je gewrichtklachten af

Aangeboden door Bergman Clinics I Bewegen I Arnhem

Ga naar “Anoniem en gratis: hier kun je drugs laten testen in Arnhem”

Anoniem en gratis: hier kun je drugs laten testen in Arnhem

Drugs testen Arnhem
Ga naar “Belangrijk voor iedere Arnhemmer! Dit moet je doen in geval van nood ”

Belangrijk voor iedere Arnhemmer! Dit moet je doen in geval van nood 

Doen bij nood Arnhem

In onze gids

Ga naar “FortVier Schuytgraaf”

FortVier Schuytgraaf

 • Laakoever 401
 • Vrijetijd en uitgaan
 • Gesloten
Uitkijken over het water bij FortVierUitkijken over het water bij FortVier

Aanbiedingen

Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49”

A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Alpina airconditioner € 179,00”

Alpina airconditioner € 179,00

 • Geldig t/m 5 juli 2022
Ga naar “De Ruijter chocoladehagel en -vlokken 2 stuks € 4,00”

De Ruijter chocoladehagel en -vlokken 2 stuks € 4,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Bestway vanaf € 67,95”

Bestway vanaf € 67,95

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Reach- en/of heftruckchauffeurs”

Reach- en/of heftruckchauffeurs

 • Vihamij Handel B.V.
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker bespreekbureau”

Medewerker bespreekbureau

 • Musis & Stadstheater Arnhem
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker Reserveringen”

Medewerker Reserveringen

 • Rivertech B.V.
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Financieel & Administratief Medewerker(ster)”

Financieel & Administratief Medewerker(ster)

 • Rivertech B.V.
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Hoofd marketing”

Hoofd marketing

 • Musis & Stadstheater Arnhem
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “BIJzonder”

BIJzonder

 • iederal
 • 17 juli 2022

Topper

Ga naar “State of Fashion mode biënnale”

State of Fashion mode biënnale

 • Van 3 jun t/m 10 jul
State of Fashion mode biënnaleState of Fashion mode biënnale
Ga naar “Sonsbeek Theater Avenue”

Sonsbeek Theater Avenue

 • Van 25 aug t/m 28 aug
Ga naar “Airborne Freedom Run”

Airborne Freedom Run

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Winter Wonderland”

Winter Wonderland

 • Van 9 dec t/m 9 jan
Winter Wonderland